Is het interessant om uw tank in de volgende dagen te laten vullen? We vertellen u hier alles over de stookolieprijs van deze week.
Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Een stabiliserende stookolieprijs

05 januari 2022
Nadat de stookolieprijs op 22 december een flinke duik nam, is hij geleidelijk terug gestegen om aan het begin van dit jaar rond een prijs van 73 eurocent per liter te blijven hangen. Een overzicht.
Stabiliserende stookolieprijs

In 2021 kende de stookolieprijs een bijzonder grillig verloop. De gezondheidscrisis waar we al bijna twee jaar mee te maken hebben, is hier uiteraard niet vreemd aan. Nadat de prijs op 22 december een flinke duik nam, merken we sindsdien een zekere vorm van stabiliteit op de oliemarkten.

Momenteel is de stookolieprijs vastgelegd op 0,74230 euro per liter als u minstens 2.000 liter koopt. Voor kleinere bestellingen bedraagt de prijs 0,7729 euro per liter.

Voor een bestelling van 2.000 liter dient u dus een bedrag van 1.484,60 euro op te hoesten. Op 22 december dook de prijs echter onder de grens van 0,70 euro per liter (0,68580 euro). Een stookolielevering van 2.000 liter kostte voor Kerstmis in totaal 1.371,60 euro.

Een hogere stookolieprijs dan afgelopen jaar

Indien u op 2 december vorig jaar een bestelling hebt geplaatst, hebt u een goede zaak gedaan. Op die dag was de stookolieprijs namelijk het aantrekkelijkst in het afgelopen kwartaal. Toen betaalde u voor een bestelling van 2.000 liter in totaal 1.349,80 euro, ofwel 134,8 euro minder dan vandaag.

Vandaag een jaar geleden was de prijs nog aantrekkelijker. Op 5 januari 2021 bedroeg de stookolieprijs namelijk 0,48340 euro per liter. Als u in die periode uw stookolietank hebt laten vullen, betaalde u 'slechts' een bedrag van 966,8 euro, ofwel 517,8 euro minder dan aan het begin van dit jaar.

Wat mogen we dit jaar van de stookolieprijs verwachten?

Het jaar 2022 zou voor de oliemarkten een rustiger jaar moeten worden. Het Internationaal Energieagentschap (IEA) verwacht dat de globale olievoorraden tijdens het eerste kwartaal van dit jaar met 1,7 miljoen vaten per dag zullen toenemen. Logischerwijs zouden de aardolieprijzen dan moeten gaan dalen.

De prijzen van het zwarte goud zijn de laatste maanden sterk gestegen omdat de vraag erg groot en het aanbod ontoereikend was. Vanwege die situatie hebben de OPEC+-landen besloten om hun geleidelijke productiestijging voor de komende maanden aan te houden. De 23 lidstaten van de OPEC+ zijn aan het begin van dit jaar rond de tafel gaan zitten en overeengekomen om de globale maandelijkse productie met 400.000 vaten te verhogen voor de maand februari.

Een beslissing waarvan we hopen dat ze de stookolieprijs in de volgende weken zal laten dalen.

Lees ook:

Wat is de officiële stookolieprijs?

Hoe zal de mazoutprijs in 2022 verlopen?

Inloggen
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y
Inschrijving y
  1. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

    U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.

Uw account werd aangemaakt, een bevestigingsmail werd u gestuurd Wenst u uw inschrijving te voltooien? Mijn inschrijving voltooien
  1. Is uw leveringsadres verschillend van uw facturatieadres ?
  1. Facturatie adres :
  1. Uw telefoonnummer laat de mazoutleverancier toe met u contact op te nemen teneinde een leveringsdatum af te spreken
  2. Bevestigen
  3. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

    U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.