Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Mazout bestellen: wat is het beste moment?

wanneer mazout bestellen

Tips om intelligenter uw huisbrandolie te bestellen

De prijs van huisbrandolie evolueert het hele jaar door. Het loont dus als u het beste moment kunt bepalen om uw bestelling te plaatsen. Eerst en vooral moet u er een gewoonte van maken om de evolutie van de prijs te volgen. Daarnaast moet u weten dat het niet altijd rendeert om te wachten tot uw tank leeg is om een grotere bestelling van huisbrandolie te plaatsen.

Om slim te bestellen moet u de evolutie van de mazoutprijs volgen

Er is geen ideaal seizoen voor de aankoop van mazout. De prijs van mazout volgt de prijs van aardolieproducten op de internationale markt. Die is dan weer onderhevig aan vele factoren. Daarom is het vaak erg moeilijk om de evolutie van de prijs te voorspellen.

Als u dus zeker wil zijn dat u uw bestelling van huisbrandolie op het juiste moment plaatst, moet u de evolutie van de prijzen voor petroleum en mazout het hele jaar door volgen. Zo krijgt u meer inzicht in de prijsschommelingen en kunt u het geschikte moment bepalen om uw huisbrandolie te kopen.

Lees meer: hoe wordt de mazoutprijs vastgelegd

Mazout op het juiste moment bestellen betekent ook: uw voorraad goed beheren

Het is altijd beter als u een bestelling van huisbrandolie van meer dan 2.000 liter kunt plaatsen: zo geniet u betere tarieven. Maar als u die bestelling dan moet plaatsen op een moment dat mazout duurder is, is het niet zeker dat u uiteindelijk echt geld hebt bespaard. Slim bestellen betekent dat u met één oog de evolutie van de prijzen in de gaten houdt, en met het andere oog de resterende hoeveelheid mazout in uw opslagtank.

Mazout bestellen voor u zonder valt

Houd steeds uw opslagtank in de gaten! We kunnen u alleen maar aanraden om huisbrandolie te bestellen voor uw tank helemaal leeg is. Als u wacht tot u helemaal zonder mazout valt, dreigt u niet alleen te moeten bestellen op een moment dat de prijzen zeer hoog staan, u zou ook nog andere nadelen kunnen ondervinden.

Zo kan bij het vullen van de tank het bezinksel op de bodem mee naar boven worden gezogen en zodoende de ketel verstoppen. Om mogelijke pannes te voorkomen wordt zelfs aangeraden om de verwarmingsketel uit te schakelen tijdens het vullen en het bezinksel de tijd te geven om weer te gaan liggen.

Lees meer : hoe een tank reinigen

Inloggen
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y
Inschrijving y
  1. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

    U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.

Uw account werd aangemaakt, een bevestigingsmail werd u gestuurd Wenst u uw inschrijving te voltooien? Mijn inschrijving voltooien
  1. Is uw leveringsadres verschillend van uw facturatieadres ?
  1. Facturatie adres :
  1. Uw telefoonnummer laat de mazoutleverancier toe met u contact op te nemen teneinde een leveringsdatum af te spreken
  2. Bevestigen
  3. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

    U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.