Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Mazout goedkoper kopen: tips en trucs

Als u uw mazout goedkoper wil kopen, hier zijn een paar tips
goedkoopste mazout

Als u uw mazout goedkoper wil kopen, als u uw tank zo voordelig mogelijk wil vullen, dan kunt u uw voordeel doen met de volgende tips:

  • kies de basis-stookolie
  • volg de evolutie van de mazoutprijzen
  • vergelijk aandachtig het aanbod van de verdelers in uw buurt
  • laat de extra diensten links liggen
  • vraag om gespreide betaling,...

Basis-stookolie, de goedkoopste huisbrandolie op de markt

De leveranciers van huisbrandolie bieden drie types producten:

  • basis-stookolie
  • Extra, zwavelarme stookolie
  • stookolie van hoge kwaliteit

Als u de goedkoopste huisbrandolie op de markt zoekt, ga dan voor de basis-stookolie.

Maar u moet wel beseffen dat deze keuze niet enkel voordelen biedt. Een basis-stookolie zal ook sneller dan een mazout van hoge kwaliteit uw installatie vervuilen. Op lange termijn kan dit extra onderhoudskosten met zich meebrengen.

Een groepsbestelling kan de prijs voor uw mazout doen dalen

Als u in groep mazout aankoopt, kunt u van uw leverancier mogelijk een lagere prijs voor uw huisbrandolie krijgen. Op internet bestaan er verschillende platforms waarop u zich kunt groeperen voor uw mazoutaankoop.

Groepsaankoop: voordelen en beperkingen

Maar u kunt ook eenvoudigweg een bestelling plaatsen met één of meerdere buren, met vrienden of familieleden. Als u met verschillende mensen tegelijk een grotere bestelling van stookolie kunt plaatsen, moet het mogelijk zijn om uw mazout goedkoper te kopen.

Bestel op het juiste moment en koop uw mazout goedkoper

Als u uw huisbrandolie goedkoper wil, is dat vaak enkel een kwestie van goede timing. De prijs van stookolie gaat vaak van de ene dag op de andere de hoogte of de diepte in. Als u dit niet aandachtig volgt en enkel uw bestelling plaatst als uw tank zo goed als leeg is, betaalt u vaak meer dan wanneer u één of twee weken eerder zou betaald hebben…

Vind de verdeler met de goedkoopste mazout

De officiële mazoutprijs is een maximumprijs. De verdelers van mazout in uw buurt hebben het recht om hun mazout goedkoper aan te bieden. Zoals voor elke belangrijke aankoop kunnen wij u ten zeerste aanraden de prijzen van de verschillende verdelers in uw buurt te vergelijken.

Zorg ervoor dat u de, vaak betalende, extra diensten niet hoeft te gebruiken, zoals een dringende levering of weekenddienst.

Spreiding van betaling voor een betere budgetcontrole

De verdelers die u vindt op Mazoutonline.be bieden u, onder bepaalde voorwaarden, de mogelijkheid om uw factuur in verschillende schijven te betalen. Met deze oplossing hoeft u niet het hele bedrag van de factuur in één keer neer te tellen. Zo behoudt u meer controle over uw budget en kunt u uw uitgaven over een langere periode spreiden.

Aarzel niet om de leveranciers in uw buurt te contacteren en hun aanbod te vergelijken.

Inloggen y
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y