Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Mazoutprijzen: vergelijk vooraleer u koopt

mazoutprijzen vergelijken

Hoewel er een officiële prijs bestaat, zal de kostprijs van mazout variëren per merk, per leverancier en per streek. Enkele van de factoren die de prijs van huisbrandolie beïnvloeden, zijn:

  • De leveringskosten
  • De additieven
  • Het serviceniveau

Mazout tegen de beste prijs kopen, betekent dus dat u het aanbod grondig vergelijkt en inzicht krijgt in de verschillende factoren die de prijs voor de eindklant beïnvloeden.

De prijs van huisbrandolie hangt af van de additieven in de brandstof

Sommige leveranciers voegen verschillende additieven toe aan de brandstof om zo de kwaliteit te verbeteren. Naast de additieven van hoge kwaliteit voegen de meest professionele leveranciers vaak ook andere basisadditieven toe aan hun goedkoopste producten. Zij kunnen dus terecht een lichtjes hogere prijs voor huisbrandolie aanrekenen.

Lees meer over additieven in mazout

De mazoutprijs hangt af van de logistieke kost

Het is veel eenvoudiger en goedkoper om een rechtstreeks aan een olieleiding gekoppelde opslagplaats van mazout te voorzien dan om huisbrandolie met vrachtwagens tot bij de klant te brengen. De logistieke kost speelt een belangrijke rol in de totale kostprijs van mazout die men u voorstelt. Dit verklaart meestal de mogelijke prijsverschillen tussen de verschillende regio's.

Op de site Mazoutonline.be vindt u een overzicht van betrouwbare TotalEnergies leveranciers in uw buurt, zodat u niet te veel betaalt voor de levering van uw mazout, waar u ook woont in België.

Vergelijk de mazoutleveranciers voor uw postcode.

De complexiteit van het raffineren heeft een invloed op de mazoutprijs

Vooraleer de brandstof uw mazoutketel bereikt, ondergaat ze nog verscheidene transformaties. De kwaliteit van ruwe olie die uit de olievelden is gewonnen, kan immers enorm verschillen. Afhankelijk van die kwaliteit moet de ruwe olie meerdere, soms complexe en dure, raffinagefases doorlopen voor het een afgewerkt product wordt: huisbrandolie, diesel, benzine, bitumen, enz. Hoe complexer het werk voor de raffineereenheid, hoe hoger de mazoutprijs.

Het serviceniveau van de leverancier beïnvloedt de prijs

Binnen eenzelfde regio kunnen de prijzen per leverancier ook variëren. Om die verschillen in de aangegeven mazoutprijzen goed te vergelijken, moet u ook rekening houden met zowel de kwaliteit als de prijs van de extra voorgestelde diensten.

Uw leverancier kan bijvoorbeeld de volgende extra's aanbieden:

  • een 24/7 (24 uur op 24, 7 dagen op 7) bestelling
  • een onmiddellijke levering in geval van een lege tank
  • een betrouwbare, flexibele service, steeds met de glimlach
  • diverse betalingswijzen
  • levering op afspraak, enz.

Al deze elementen kunnen een lichtjes hogere prijs rechtvaardigen.
Hiermee moet u rekening houden wanneer u uw mazout bestelt.

Inloggen y
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y