Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Groepsaankoop voor mazout : voordelen en beperkingen

mazout groepsaankopen

Bij een groepsaankoop voor mazout probeert men zo veel mogelijk consumenten te verzamelen om samen hetzelfde product te kopen. Zo kan men een betere prijs overeenkomen met de leverancier dankzij de grote hoeveelheid die men in één keer bestelt.

Door de doorbraak van het internet en de bijhorende mogelijkheden om zich eenvoudig te groeperen, is het aantal groepsaankopen op enkele jaren tijd spectaculair toegenomen. Vele consumenten verenigen zich voor groepsaankopen, vooral voor producten die men in grote hoeveelheden tegelijk kan bestellen. Dit is het geval voor stookolie, waarvoor dus al heel wat aankoopgroepen zijn opgericht.

Mazout bestellen met velen tegelijk levert inderdaad prijsvoordelen op bij bepaalde leveranciers, maar groepsbestellingen voor mazout leveren niet enkel voordelen op.

Een groepsbestelling voor mazout betekent niet altijd een besparing!

In hun voortdurende zoektocht naar de beste prijs laten sommige aankoopgroeperingen voor mazout zich verleiden tot de aankoop van een basismazout in plaats van mazout van hoge kwaliteit.

Met een groepsaankoop van mazout geniet de consument een directe winst bij levering. Maar de basismazout kan de ketel echter vervuilen.

Groepsaankoop voor mazout : de laagste prijs is niet altijd gegarandeerd

De prijs die een leverancier voorstelt bij een groepsaankoop van mazout is niet altijd sluitend en definitief.

Als een van de leden van de aankoopgroep bijvoorbeeld afhaakt, kan de rest van de groep mogelijk een prijsverhoging worden aangerekend. Dit zal de leverancier dan wijten aan het afgenomen volume, dat dan lager ligt dan oorspronkelijk was gepland.

Groepsaankoop van mazout: let op met vertragingen van de leveringen

Als de aankoopgroep verschillende afhakers kent, wordt de levering van een groepsbestelling van mazout soms net zo lang uitgesteld tot er vervangers zijn gevonden. Soms kan de bestelling zelfs volledig geannuleerd worden. Dit zijn beslissingen die soms zware gevolgen hebben voor de consument die rekende op deze levering om zijn bijna lege mazouttank te vullen.

Groepsaankoop van mazout: beperkt dienstenaanbod

Een groepsaankoop van mazout houdt in dat men bij een leverancier terechtkomt die men soms helemaal niet kent. Deze biedt ook niet de flexibiliteit die je bij een individuele bestelling mag verwachten.

De levering van mazout wordt bijvoorbeeld vaak als deel van een ronde ingepland op een datum die de leverancier bepaalt. De klant moet zich dan maar aanpassen en ervoor zorgen dat men beschikbaar is. Als een klant verhinderd is, krijgt die wel de mogelijkheid om de levering uit te stellen. Maar men mag zich dan wel aan een toeslag voor deze dienst verwachten.

Tot slot moet de klant, in ruil voor het voordeeltarief, vaak vooraf de gehele som van de factuur betalen, of toch uiterlijk bij de levering van de mazout.

Groepsaankoop van mazout: informeer u goed voor u instapt

De keuze voor een groepsaankoop van mazout kan dus best interessant blijken voor wie een voordeeltarief wil genieten. Maar voor u instapt in een dergelijke groep, doet u er goed aan zich grondig te informeren, over wat dit inhoudt inzake betaling van de factuur, keuze van mazout, levertermijnen, minimaal te bestellen volume...

Als u de eerlijkste prijs wil betalen om uw mazouttank te laten vullen, zonder al die beperkingen, bestaat er nog een andere oplossing: u volgt de evolutie van de prijs voor mazout zodat u uw tank kunt vullen wanneer de prijs het laagste is. Deze zou best nog lager kunnen zijn dan wat u zou betalen bij een groepsaankoop waar niet op het beste moment werd onderhandeld.

Volg de evolutie en voorspellingen voor de prijs van mazout

Niets verhindert u trouwens om mazout te bestellen samen met uw buur, familie of vrienden. De leveranciers die u vindt op Mazoutonline zullen u een eerlijke prijs aanrekenen en u toch een service bezorgen die aan uw verwachtingen beantwoordt.

Inloggen y
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y