Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Huisbrandolie: unieke voordelen en eigenschappen

Geniet van de voordelen van mazout: niet ontvlambaar bij kamertemperatuur, eenvoudig in gebruik, vlot verkrijgbaar.

Mazout is niet zomaar de meest gebruikte brandstof in België, hij biedt immers tal van voordelen:

  • Vrijheid/autonomie
  • Een transparante prijs en goede prijs-kwaliteitverhouding
  • Veiligheid gegarandeerd
  • Langetermijnoplossing
  • Eenvoudig in gebruik
  • Compatibel met andere energiebronnen

Huisbrandolie biedt een grotere vrijheid

Het eerste voordeel van huisbrandolie is de grote vrijheid en autonomie voor de eindgebruikers. U hoeft zich niet aan een netwerk te koppelen of een abonnement te nemen, zoals dat meestal voor gas of elektriciteit het geval is. U betaalt voor wat u echt verbruikt. En u hebt volledige vrijheid bij de keuze van de leverancier. Zo blijft u de totale controle behouden over uw budget. U kunt uw huisbrandolie bestellen wanneer u dit wenst, bijvoorbeeld als de prijs zeer laag is.

Superieure verbrandingswarmte

Eén van de belangrijkste voordelen van huisbrandolie is de hoge verbrandingswarmte per liter. In vergelijking met andere fossiele energiebronnen zorgt dit hoge rendement ervoor dat huisbrandolie een uiterst concurrentiële prijs-kwaliteitverhouding heeft.

Mazout is een veilig product

Eén van de meest gewaardeerde voordelen van mazout is dat dit product niet ontvlambaar is bij kamertemperatuur. Huisbrandolie ontploft ook niet. Dit mag dus een veilig product genoemd worden. De verbranding zorgt bovendien voor een lage emissie van koolstofmonoxide en is het risico op CO-vergiftiging bijgevolg zo goed als onbestaande.

Huisbrandolie is ook erg bestand tegen lage temperaturen. Mazout stolt slechts zeer uitzonderlijk en kan dus moeiteloos buitenshuis opgeslagen worden. In geval van extreme koude kunt u steeds een beroep doen op antivries-additieven.

Efficiënt

De nieuwste generatie mazoutketels is fors verbeterd tegenover vroeger, onder meer dankzij modernere verbrandingssystemen. Daardoor bieden ze een uitstekend rendement en beperken ze uw dagelijks verbruik. Bijna alle verbrandingswarmte wordt omgezet in nuttige energie, zonder temperatuurverlies. Deze ketels stoten ook steeds minder koolstofdioxide (CO2) uit, en zorgen zo mee voor een vermindering van het broeikaseffect. Het zwavelgehalte van stookolie is sinds 1 januari 2016 gedaald van 1.000 naar 50 ppm (parts per million) naar aanleiding van een wijziging in de wetgeving. De producenten letten er dus op dat er minder zwavel in de mazout zit, en zo wordt de uitstoot van vervuilende stoffen beperkt.

Een duurzame investering

Huisbrandolie is een duurzame en renderende investering. De levensduur van een mazoutketel is minimum 20 jaar, en kan makkelijk tot 30 jaar gaan, als de verwarmingsinstallatie goed wordt onderhouden. Een goed onderhoud draagt trouwens ook bij tot een lager verbruik.

U verwarmt waar en wanneer u wil

Met mazout kunt u alle kamers van uw woning verwarmen en het sanitair van warm water voorzien. De verwarmingsinstallatie biedt u de mogelijkheid om de temperatuur zeer precies in te stellen, op elk moment en in elke kamer. Zo kunt u uw verbruik afstemmen op uw reële behoeften en op de weersomstandigheden.

Compatibel met hernieuwbare energie

Huisbrandolie kan eenvoudig gecombineerd worden met verscheidene technologieën. Installaties met hernieuwbare energie, zoals fotovoltaïsche zonnepanelen, hout- of pelletkachels, ... kunnen vlot in uw mazoutverwarmingssysteem worden ingeschakeld. De mogelijkheden zijn talrijk.

Inloggen y
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y