Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Een snelle en efficiënte levering van mazout

Ontdek de elementen waarmee u rekening moet houden wanneer u bestelt, om te kunnen genieten van een snelle levering van mazout, zonder verrassingen.

Mazout in alle eenvoud kunnen bestellen en kunnen rekenen op een snelle levering, zonder verrassingen: dat verwacht de consument tegenwoordig. En terecht. De mazoutleveranciers die u vindt op het platform Mazoutonline stellen alles in het werk om volledig aan uw verwachtingen te voldoen. Maar om te kunnen genieten van een optimale levering van mazout, moet de klant zelf ook rekening houden met enkele aandachtspunten.

Controleer, voor u mazout bestelt, of uw opslagtank voldoet aan de normen

Alvorens u mazout laat leveren, moet u ervoor zorgen dat uw opslagtank voldoet aan de vereisten.

Het thuis opslaan van brandstoffen zoals stookolie is wettelijk geregeld, om een correcte risico-inperking te garanderen, met name inzake veiligheid en milieu. Het naleven van deze wetten is volledig de verantwoordelijkheid van de eigenaar van de opslagtank.

Ontdek hier de regels en normen die gelden voor het bewaren van mazout en voor de infrastructuur

Bij de eerste levering van mazout is uw aanwezigheid vereist

Bij een eerste levering van mazout moet de klant steeds aanwezig zijn. Voor de volgende leveringen is zijn aanwezigheid niet meer noodzakelijk, op voorwaarde dat de leverancier rechtstreeks en moeiteloos bij de opslagtank kan. Maar om een snelle en efficiënte levering van mazout, zonder verrassingen, te garanderen, is de aanwezigheid van de klant toch gewenst.

Goed om weten: Mazoutonline garandeert u een levering van mazout binnen de vijf werkdagen na ontvangst van de betaling.

Onze aanbevelingen voor een mazoutlevering zonder verrassingen

Of u nu aanwezig bent bij de levering of niet, hierbij toch enkele aanbevelingen voor een eenvoudige levering van mazout zonder verrassingen.

Zorg voor een vlotte toegang tot de bovengrondse of ondergrondse opslagtank

Naast het naleven van de reglementering moet de klant ook zorgen voor een eenvoudige toegang tot de opslagtank of toch minstens tot de brandstofvuldop. Of uw tank nu bovengronds staat, ergens in uw woning, of ondergronds, ze moet altijd eenvoudig gevuld kunnen worden.. Idealiter is de vuldop bereikbaar vanaf de openbare weg, zodat de levering van mazout snel kan gebeuren, zonder het verkeer en de omwonenden al te veel te storen, en zonder dat de leverancier het gebouw moet betreden.

Als de opslagtank moeilijk te bereiken is, moet u dit absoluut vermelden bij de bestelling, zodat de leverancier het nodige gereedschap (en voldoende tijd) kan voorzien voor deze levering van mazout. Zo kan de leverancier mogelijk een smallere tankauto nodig hebben om langs een smalle doorgang te kunnen, of langere hulpstukken moeten meenemen.

Een overvulbeveiliging zorgt voor een veilige levering van mazout

Omdat het niet vanzelfsprekend is om precies te weten hoeveel mazout er nog in de tank zit, is het ook niet eenvoudig om exact te weten welke hoeveelheid men moet bestellen. Om te voorkomen dat de tank zou overlopen tijdens de levering moet men een overvulbeveiligingssysteem installeren.

  • Het fluitje.
    Dit is het goedkoopste en eenvoudigste systeem. Het maakt gebruik van de ventilatieleiding naar de opslagtank. De lucht in de lege tank ontsnapt via deze leiding naarmate de tank wordt gevuld. Door de luchtdruk in de leiding maakt het fluitje tijdens het vullen een fluittoon. Als de tank voldoende gevuld is, houdt de fluittoon op. Dat is het signaal voor de leverancier om de kraan dicht te draaien.

  • De elektronische sonde.
    Dit is een toestel met sensor dat binnenin de tank wordt geplaatst. Het wordt elektronisch verbonden met de tankauto op het moment van de levering. Wanneer de mazout het niveau van de sensor bereikt, stopt het vullen automatisch. Deze oplossing wordt vooral aanbevolen wanneer de ventilatieleiding van de opslagtank zich ver van de brandstofvuldop bevindt.

Mazoutonline garandeert u een kwalitatieve levering van mazout

Met het Mazoutonline platform kunt u niet alleen uw mazout rechtstreeks online bestellen voor een zo snel mogelijke levering. U vindt er ook enkel kwalitatief hoogstaande leveranciers - ook in uw buurt - die uw volle vertrouwen verdienen. Elk heeft een uitstekend dienstenpakket voor het leveren van mazout dat aan uw behoeften beantwoordt.

Inloggen y
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y