Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Evolutie van de stookolieprijs in 2021

16 december 2021
Hoe evolueerde de stookolieprijs in de loop van dit jaar? Wij zochten het voor u uit.
Evolutie van de stookolieprijs in 2021

Het jaar 2021 was er opnieuw een van ups en downs: de prijs van huisbrandolie ging werkelijk alle kanten op. Ontdek hier in detail hoe de stookolieprijs de afgelopen 12 maanden is geëvolueerd.

Stookolie duurder in 2021

Wanneer we naar het hele jaar kijken, stellen we vast dat de prijs van stookolie in 2021 is gestegen.

Na een jaar dat in het teken stond van de gezondheidscrisis en de drastische daling van de stookolieprijzen, was er dit jaar sprake van een heropleving. De prijs van huisbrandolie draaide in januari rond 50 eurocent per liter (voor een bestelling van minstens 2.000 liter), terwijl die in december meer dan 70 eurocent bedroeg. In één jaar tijd is de prijs van stookolie dus met ongeveer 45% gestegen.

Evolutie van de stookolieprijs maand na maand

Tijdens de eerste maand van het jaar was stookolie het goedkoopst. Op 6 januari bereikte de stookolieprijs zijn laagste niveau van het jaar met 0,4834 euro per liter. Een stookolielevering van 2.000 liter kostte toen 966,80 euro.

Tot medio maart vertoonde de prijs van stookolie een opwaartse trend. Op dat moment noteerden we een prijs van 0,6040 euro per liter. Daarna viel die iets terug naar 0,5517 euro eind maart. Tot eind mei bleef de prijs rond of net onder de drempel van 60 eurocent.

In juni ging de prijs van stookolie fors omhoog. Voor het eerst sinds januari 2020, dus voor het begin van de gezondheidscrisis, klom de prijs weer boven 65 eurocent.

In juli en augustus ging de stookolieprijs een beetje alle kanten op. De prijs evolueerde met ups en downs, maar bleef steeds tussen 0,6092 en 0,6611 euro per liter.

De sterkste stijging werd echter in september ingezet. Twee maanden lang, tot eind oktober, ging de prijs alleen maar omhoog, om op 19 oktober een jaarhoogtepunt te bereiken. Op die dag bereikte de stookolieprijs een piek van 0,7950 euro per liter. Een bestelling van 2.000 liter stookolie kostte op dat moment 1.590 euro, dat is 623,20 euro meer dan op 6 januari, toen de prijs van stookolie het laagst was in 2021.

Daarna ging de prijs van stookolie lichtjes naar beneden, een trend die eind november versnelde. Begin december zakte de prijs van huisbrandolie opnieuw onder 70 eurocent per liter, om vervolgens weer een stukje te stijgen en het jaar af te sluiten op ongeveer 73 eurocent.

Lees ook:

Hoe zal de mazoutprijs in 2022 verlopen?

Goedkoopste stookolie: een terugblik op de beste momenten van 2021

Inloggen
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y
Inschrijving y
  1. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

    U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.

Uw account werd aangemaakt, een bevestigingsmail werd u gestuurd Wenst u uw inschrijving te voltooien? Mijn inschrijving voltooien
  1. Is uw leveringsadres verschillend van uw facturatieadres ?
  1. Facturatie adres :
  1. Uw telefoonnummer laat de mazoutleverancier toe met u contact op te nemen teneinde een leveringsdatum af te spreken
  2. Bevestigen
  3. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

    U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.