Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Van stookolie-aankoop tot levering: gangbare regels

13 mei 2020
Van gegarandeerde prijs en eventuele prijsaanpassing tot leveringstermijn, hier leest u alles over de regels die gelden voor een stookolie-aankoop via dit platform.
Van stookolie-aankoop tot levering

De stookolieprijs heeft sinds begin dit jaar een duik genomen. Terwijl een liter op 1 januari nog ongeveer 70 cent kostte, is de prijs eind april gezakt tot 0,3108 euro per liter bij aankoop van minstens 2.000 liter. In vier maanden is de stookolieprijs dus met meer dan 55% gezakt. Anders gezegd: terwijl u op de eerste dag van het jaar 1.397,40 euro betaalde voor 2.000 liter stookolie, was dat op 29 april nog maar 621,60 euro...

In de onuitgegeven context van de coronapandemie hebben heel wat consumenten er de afgelopen weken voor gekozen om stookolie te kopen. De leveranciers kwamen handen te kort. De leveringen liepen dan ook vertragingen op. Met evenveel mensen, middelen en logistieke steun konden de leveranciers niet bij alle consumenten op hetzelfde moment leveren.

Daarom buigen wij ons in dit artikel over de verschillende regels die van toepassing zijn op een stookolie-aankoop via het platform Mazoutonline.

Hoe wordt de leveringstermijn van mijn stookolie-aankoop berekend?

De leveringstermijn van uw stookolie-aankoop gaat in op het moment dat uw bestelling in het systeem van Mazoutonline wordt bevestigd. In een "normale" periode bedraagt de termijn voor een standaardlevering maximaal vijf werkdagen. Zaterdagen, zon- en feestdagen worden daarin niet meegerekend. U heeft altijd de mogelijkheid om sneller bevoorraad te worden, door voor een snelle levering te kiezen binnen 24 of 48 uur.

In deze bijzondere periode zou het kunnen dat de leveranciers zo'n snelle levering niet kunnen garanderen. Een aangegeven bericht zal u dan vertellen dat 5 dagen op dit moment niet kunnen worden gerespecteerd. U hoeft alleen maar te wachten tot de leverancier contact met u opneemt om een leveringsmoment af te spreken.

Goed om te weten

Als u kiest om uw stookolie-aankoop te betalen via overschrijving, zal de levering binnen vijf werkdagen na ontvangst van de betaling gebeuren.

Welke prijs wordt er gehanteerd bij een stookolie-aankoop?

De leveranciers van het platform Mazoutonline garanderen u het hele jaar door, ongeacht de door u gekozen manier om uw stookoliefactuur te betalen, de prijs bij bestelling.

Anders gezegd: op welke dag uw stookolie-aankoop ook wordt geleverd, de prijs die u per liter betaalt, is de prijs van het moment waarop u uw huisbrandolie heeft besteld, zelfs als de officiële stookolieprijs intussen is gestegen of gedaald.

Kan de leverancier de prijs van mijn stookolie-aankoop aanpassen?

Als de prijs bij bestelling is gegarandeerd, is het belangrijk dat de bestelde hoeveelheid (of meer) ook wordt geleverd. Is dat niet het geval, dan heeft de stookolieleverancier het recht om zijn prijs aan te passen op basis van de effectief in uw tank geleverde hoeveelheid.

Aangezien er in België twee officiële stookolieprijzen zijn, hanteren de leveranciers in ons land twee tarieven:

  • één voor een stookolie-aankoop van minder dan 2.000 liter;
  • een tweede, voordelige prijs voor elke aankoop vanaf 2.000 liter.

We illustreren dit met een fictief voorbeeld. Als u 2.000 liter stookolie bestelt voor een prijs van 0,50 euro per liter, maar er slechts 1.900 liter in uw tank geleverd kan worden, dan kan de leverancier uw stookolie aanrekenen tegen 0,53 euro per liter, of de prijs die gehanteerd wordt voor een stookolie-aankoop van minder dan 2.000 liter.

Lees ook:

De impact van de coronacrisis op uw stookolielevering

Wat betekent de beslissing van de olieproducenten voor de prijs van uw mazoutbestelling?

Inloggen y
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y