Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

De impact van de coronacrisis op uw stookolielevering

29 april 2020
De huidige gezondheidscrisis blijft ook niet zonder gevolgen voor uw stookolielevering. In dit artikel leggen we uit waarom.
impact van de coronacrisis op uw stookolielevering

De coronapandemie heeft onze levensstijl, ons consumptiegedrag en onze dagelijkse gewoontes overhoop gegooid. Uw stookolielevering ontspringt evenmin de dans. In dit artikel leest u wat er in deze woelige periode voor uw stookolielevering veranderd is.

De prijs van een stookolielevering is historisch laag

U hebt het ongetwijfeld zelf al gemerkt. De prijs van uw stookolielevering is sinds de wereldwijde uitbraak van COVID-19 als een kaartenhuis in elkaar gezakt. Haast overal ter wereld zijn er maatregelen genomen om de verspreiding van het virus in te dijken. Die maatregelen hebben de wereldeconomie aan banden gelegd. De vraag naar aardolie is opmerkelijk laag, terwijl er nog steeds erg veel voorraad is. De afgelopen weken nam de prijs van het zwarte goud dan ook een duikvlucht, en in het kielzog daarvan daalde ook de prijs van uw stookolielevering.

Hét moment dus om te profiteren van de historisch lagen prijzen voor uw stookoliebestelling. Op maandag 27 april betaalt u slechts 683,80 euro voor een stookolielevering van 2000 liter. Dat is maar liefst 497 euro minder dan twee maanden geleden, toen er in België nog geen sprake was van het coronavirus.

Houd rekening met langere leveringstermijnen

Zoals eerder vermeld, zijn de mazoutprijzen momenteel historisch laag. Heel wat consumenten willen van dat aantrekkelijke tarief profiteren en geven hun bestelling door. Veel stookolieleveranciers noteren een opmerkelijke stijging van het aantal bestellingen. Het is echter onmogelijk om al die bestellingen op hetzelfde moment te verwerken.

Het is dus mogelijk dat u momenteel iets langer moet wachten voordat uw bestelling geleverd wordt. Wanneer u uw bestelling plaatst, zal uw leverancier doorgeven op welke dag uw huisbrandolie geleverd wordt. Plaats dus zeker tijdig uw bestelling om een lege tank te vermijden.

Chauffeurs nemen de noodzakelijke voorzorgsmaatregelen tijdens de levering

De stookolieleveringen verlopen momenteel iets anders dan voor de huidige gezondheidscrisis. Het naleven van de sociale afstand, het ontsmetten van de betaalterminal, ... Onze chauffeurs volgen alle verplichte hygiënemaatregelen en beschikken over de nodige uitrusting om uw stookolietank zonder risico te vullen.

Lees ook:

Stookolie nog goedkoper dan afgelopen week

Goede redenen om niet te wachten met uw stookolielevering

Inloggen y
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y