Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Stookolie nog goedkoper dan afgelopen week

20 april 2020
Stookolie is vandaag nog goedkoper dan een week geleden. We hebben de prijsevolutie van de afgelopen dagen geanalyseerd en vertellen u in dit artikel waarom de prijs nog verder gezakt is.
stookolie nog goedkoper

De stookolieprijs blijft maar dalen. Stookolie is vandaag zelfs nog goedkoper dan afgelopen maandag, twee weken geleden of vorige maand. Vandaag, op 20 april, bedraagt de prijs 0,3825 euro per liter als u minstens 2000 liter huisbrandolie bestelt. Als u een kleinere hoeveelheid bestelt, betaalt u 0,4123 euro per liter.

Een besparing van 650 euro op uw bestelling

Afgelopen maandag betaalde u 0,3974 euro per liter voor een bestelling van minimaal 2000 liter stookolie. Dat was al een bijzonder voordelig tarief. Deze maandag is een stookolielevering van 2000 liter nog maar eens 29,80 euro goedkoper geworden. In vergelijking met afgelopen maand betaalt u 64,60 euro minder. Als we de prijzen van 2019 er even bijnemen, bespaart u een nog veel groter bedrag. Vandaag is uw bestelling maar liefst 653,40 euro goedkoper dan op 20 april 2019.

De goedkoopste stookolie in vier jaar

Afgelopen week was stookolie zelfs nog goedkoper dan vandaag. Op 17 april zakte de prijs naar een dieptepunt van 0,3649 euro per liter. In de afgelopen vijf jaar was stookolie slechts één keer goedkoper. Dat was van 21 tot 29 januari 2016 toen de prijs 0,3638 euro per liter bedroeg. Als u afgelopen vrijdag een stookoliebestelling hebt geplaatst, hebt u dus kunnen profiteren van de laagste prijs sinds eind januari 2016!

Handig weetje

Sinds het begin van dit jaar, na iets minder dan vier maanden, is de mazoutprijs meer dan 45% gezakt. Een dergelijke daling op een dergelijk korte periode komt zelden tot nooit voor.

Oliecrash

Maar om welke redenen is stookolie nu zo goedkoop? Het antwoord op die vraag ligt in de evolutie van de aardolieprijzen. De afgelopen weken zijn de aardolieprijzen sterk gedaald. De COVID-19-pandemie heeft immers een grote invloed op de wereldwijde vraag naar aardolie.

De uitzonderlijke situatie en het overaanbod op de markt hebben ertoe geleid dat de olieproducerende landen akkoord zijn gegaan met een historische productiedaling. Ze hopen op die manier de koers van het zwarte goud terug te laten stijgen. De aankondiging van die beslissing heeft een positief effect gehad op de prijs van een vat Brent die afgelopen week lichtjes steeg naar 32 dollar. Ondertussen is de weg naar beneden wel weer ingezet. Een vat Brent kost vandaag ongeveer 27 dollar.

Volgens de experten kunnen enkel het einde van de lockdown en een duurzame herneming van de wereldwijde economische activiteiten ervoor zorgen dat de aardolieprijs terug overeind krabbelt.

Lees ook:

Stookolie bestellen: een terugblik op het 1ste kwartaal van 2020

Wordt mazout goedkoper in de lente?

Mazout bestellen

Verder gaan

Inloggen
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y
Inschrijving y
  1. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

    U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.

Uw account werd aangemaakt, een bevestigingsmail werd u gestuurd Wenst u uw inschrijving te voltooien? Mijn inschrijving voltooien
  1. Is uw leveringsadres verschillend van uw facturatieadres ?
  1. Uw telefoonnummer laat de mazoutleverancier toe met u contact op te nemen teneinde een leveringsdatum af te spreken
  2. Bevestigen
  3. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

    U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.