Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Goede redenen om niet te wachten met uw stookolielevering

21 april 2020
Het is belangrijk om uw stookolielevering ruim van tevoren te plannen, vooral in deze gezondheidscrisis. We leggen uit waarom.
niet wachten met uw stookolielevering

Als u met stookolie verwarmt, heeft u misschien gemerkt dat de stookolieprijs momenteel is gezakt tot een van de laagste niveaus in de afgelopen decennia. Hét moment dus om uw stookolie te bestellen. In deze bizarre tijd, of op om het even welk ander moment van het jaar: het is hoe dan ook essentieel om niet te lang te wachten met uw stookolielevering. Hieronder zetten we de redenen op een rij.

Een lege tank voorkomen

Door uw stookolielevering op het juiste moment te plannen voorkomt u een lege stookolietank. Als uw tank bijna leeg is, loopt u het risico om zonder stookolie te vallen wanneer u niet vroeg genoeg bestelt.

De temperaturen mogen dan wel milder zijn, een lege stookolietank blijft vervelend. Er is dan immers geen sanitair warm water en uw ketel opnieuw opstarten kan moeilijk zijn.

Betaal een goede prijs voor uw stookolielevering

Dankzij een voortijdige stookolielevering betaalt u ook de aantrekkelijkste prijs. Door de evolutie van de stookolieprijzen nauw in de gaten te houden, weet u op welke momenten u de interessantste tarieven geniet. Wacht u echter tot de laatste minuut om stookolie te bestellen, dan verliest u alle speelruimte en loopt u het risico meer te betalen voor uw stookolie.

Plan uw stookolielevering nu het aantal bestellingen stijgt

In deze lockdownperiode is het nóg belangrijker om niet te wachten met uw stookolielevering. Door de huidige gezondheidscrisis zijn de stookolieprijzen immers ingestort. Momenteel schommelt hij onder de kaap van 40 cent per liter, voor een stookolieaankoop van minstens 2.000 liter. Dat niveau is sinds januari 2016 niet meer bereikt.

Consumenten willen massaal profiteren van die aantrekkelijke prijs, en de bestellingen stromen binnen bij de leveranciers. De levertijden zijn dan ook langer dan gebruikelijk. Vermijd dus problemen en bestel uw stookolie ruim van tevoren.

Handig weetje

De prijs op de dag van uw bestelling blijft gelden tot uw stookolie is geleverd.

Lees ook:

Wordt mazout goedkoper in de lente?

Stookolie bestellen: een terugblik op het 1ste kwartaal van 2020

Mazout bestellen

Verder gaan

Inloggen
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y
Inschrijving y
  1. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

    U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.

Uw account werd aangemaakt, een bevestigingsmail werd u gestuurd Wenst u uw inschrijving te voltooien? Mijn inschrijving voltooien
  1. Is uw leveringsadres verschillend van uw facturatieadres ?
  1. Uw telefoonnummer laat de mazoutleverancier toe met u contact op te nemen teneinde een leveringsdatum af te spreken
  2. Bevestigen
  3. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

    U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.