Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Stookolie in België bestellen: alles wat u moet weten

28 oktober 2020
Wilt u stookolie in België bestellen? In dit artikel vertellen we u alles wat u moet weten over de aankoop en de levering van stookolie in ons land.
Stookolie in België bestellen

Stookolie is een verwarmingsbrandstof die in heel wat landen ter wereld gebruikt wordt. Naargelang het land zijn er soms enkele bijzonderheden voor de aankoop of levering van stookolie. In dit artikel vertellen we u alles wat u moet weten om stookolie in België te bestellen.

België werkt met een officiële stookolieprijs

In België bepaalt de staat elke werkdag, en in functie van de situatie op de markt, een stookolieprijs die de leveranciers niet mogen overschrijden. De stookolieleveranciers dienen met andere woorden een officiële maximumprijs te respecteren. Als ze dat willen, kunnen ze echter stookolie voor een lagere prijs aanbieden.

Dat betekent dat de stookoliemarkt in België openstaat voor concurrentie. Aarzel dus niet om een vergelijking te maken tussen de tarieven van de leveranciers uit uw regio zodat u steeds zeker bent van de beste prijs.

Een bestelling van 2000 liter of meer is voordeliger

In België wordt er met twee officiële stookolieprijzen gewerkt:

 • een eerste prijs voor bestellingen onder 2000 liter;
 • een tweede prijs voor bestellingen van 2000 liter of meer.

Het eerste tarief is altijd minder interessant dan het tweede. Vandaag bedraagt de officiële stookolieprijs bijvoorbeeld 0,4541 euro per liter als u minstens 2000 liter bestelt en 0,4247 euro per liter als u 2000 liter of meer bestelt.

Als het mogelijk is, raden we u dan ook aan om een grotere hoeveelheid te bestellen. We hebben het dan over minstens 2000 liter om van een voordeligere prijs per liter profiteren.

Stookolie is in België voordeliger dan in andere landen van de EU

Als we de prijzen in andere landen bekijken, stellen we vast dat het in België erg voordelig is om stookolie te bestellen. Volgens de gegevens van de Europese Commissie zijn er momenteel slechts twee landen met een goedkopere stookolieprijs dan België: Luxemburg en Litouwen.

Het gewogen gemiddelde van de 27 lidstaten van de Europese Unie bedraagt 568,25 euro voor 1000 liter stookolie. België ligt hier met 430,80 euro een stuk onder.

België heeft een groot aantal stookolieleveranciers

In België zijn er heel wat energieleveranciers die over het hele grondgebied verspreid zijn. Ongeacht de gemeente waar u woont, kunt u een stookoliebestelling plaatsen. Let er wel op dat uw tank toegankelijk is voor de chauffeur.

Een snelle levering verzekerd

Wanneer u stookolie in ons land bestelt, kunt u er zeker van zijn dat uw bestelling vrij snel geleverd wordt. Behalve bij uitzonderlijke drukte leveren de meeste leveranciers uw stookolie binnen vijf dagen na uw bestelling. Sommige leveranciers kunnen ook een dringende stookolielevering aanbieden, bijvoorbeeld als uw tank helemaal leeg is.

Lees ook:

Stookolie, gasolie, mazout, huisbrandolie: wat is het verschil?

De kerncijfers met betrekking tot mazout in België

Mazout bestellen

Verder gaan

Inloggen
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y
Inschrijving y
 1. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

  U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.

Uw account werd aangemaakt, een bevestigingsmail werd u gestuurd Wenst u uw inschrijving te voltooien? Mijn inschrijving voltooien
 1. Is uw leveringsadres verschillend van uw facturatieadres ?
 1. Uw telefoonnummer laat de mazoutleverancier toe met u contact op te nemen teneinde een leveringsdatum af te spreken
 2. Bevestigen
 3. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

  U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.