Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Mazout kopen: wacht niet tot uw tank leeg is

16 mei 2022
Wanneer u met mazout verwarmt, kunt u uw eigen voorraad beheren en bestellen wanneer de prijzen laag zijn. Wacht hiervoor niet tot uw tank bijna leeg is!
Mazout kopen: wacht niet tot uw tank leeg is

Waarschijnlijk bent u ook al eens verrast door het lage mazoutniveau in uw tank, met een dringende bestelling tot gevolg. Toch is het belangrijk dat u dergelijke situatie probeert te vermijden om van alle voordelen van mazout te profiteren. We vertellen u waarom.

Een slim beheer van uw mazoutvoorraad

In tegenstelling tot gas en elektriciteit, die rechtstreeks van een permanent bevoorraad net komen, is mazout een energiebron die in uw woning wordt opgeslagen, zowel in grote als kleine hoeveelheden.

Dat specifieke kenmerk heeft een groot voordeel. U kunt namelijk grote hoeveelheden mazout kopen wanneer de prijzen laag zijn, iets wat onmogelijk is met gas en elektriciteit.

Mazout kopen: houd uw tank en de prijzen in het oog

Om van het hierboven vermelde voordeel te kunnen profiteren, dient de mazoutverbruiker zich twee gewoonten eigen te maken:

 • het niveau van de tank regelmatig controleren;
 • de prijsevoluties van mazout volgen.

Door op die twee parameters te letten, kunt u mazout kopen op het beste moment, namelijk wanneer de prijzen het laagst zijn. We maken het voor u nog wat eenvoudiger door de mazoutprijzen dagelijks op onze website te vermelden en de evolutie van de prijzen regelmatig te analyseren.

Vermijd kosten voor een dringende mazoutlevering

Het vermijden van kosten voor een spoedlevering is nog een reden om niet te wachten met bestellen tot uw tank bijna leeg is.

Hoewel deze dienst door veel leveranciers wordt aangeboden om u snel weer het comfort van verwarming en/of warm water te geven, is ze niet gratis. Integendeel: voor een spoedlevering moet u extra betalen waardoor uw bestelling uiteindelijk meer kost.

Controleer uw tank regelmatig om deze situatie te voorkomen! Er bestaan vandaag heel wat systemen waarmee u gemakkelijk het mazoutniveau in uw tank kunt controleren, of die u zelfs automatisch waarschuwen wanneer het peil een bepaald niveau bereikt. Vraag uw leverancier om advies!

Tijdig bestellen voor de beste service

Het gebrek aan beschikbaarheid van de leveranciers is een laatste punt dat voor problemen kan zorgen als u dringend mazout moet bestellen. Wanneer u uw bestelling tijdens een drukke periode plaatst, zal het voor de leverancier moeilijk zijn om snel te leveren.

Plaatst u uw bestelling echter op tijd, bijvoorbeeld in het midden van de zomer (een traditioneel minder drukke periode), dan heeft u meer kans op een snelle levering. Aarzel dan ook niet om uw mazout tijdig te kopen.

Lees ook:

Stookolie bestellen was twee jaar geleden het goedkoopst

Hoe kiest u een mazoutleverancier in België?

Inloggen
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y
Inschrijving y
 1. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

  U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.

Uw account werd aangemaakt, een bevestigingsmail werd u gestuurd Wenst u uw inschrijving te voltooien? Mijn inschrijving voltooien
 1. Is uw leveringsadres verschillend van uw facturatieadres ?
 1. Uw telefoonnummer laat de mazoutleverancier toe met u contact op te nemen teneinde een leveringsdatum af te spreken
 2. Bevestigen
 3. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

  U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.