Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Dringend stookolie bestellen: alles wat u moet weten

01 maart 2021
De voorwaarden, de werkwijze, de kosten … In dit artikel vertellen we u alles wat u moet weten om dringend stookolie te bestellen.
Dringend stookolie bestellen: alles wat u moet weten

Oh nee, de tank is helemaal leeg! U bibbert van de kou. Er zit niets anders op dan dringend stookolie te bestellen. In dit artikel vertellen we u waar u rekening mee moet houden.

Dringend stookolie bestellen, het kan

Eerst en vooral geen paniek. U kunt namelijk snel stookolie bestellen en laten bezorgen. Als er geen druppel stookolie meer in uw tank zit, zullen de meeste stookolieleveranciers zich begripvol en flexibel tonen. Ze gaan op zoek naar de beste oplossing om u zo snel mogelijk te bevoorraden.

Op het platform Mazoutonline bieden sommige leveranciers u de mogelijkheid om stookolie online te bestellen en uw bestelling binnen 24 uur of 48 uur te laten leveren. Wilt u uw bestelling nog sneller ontvangen? Neem dan contact op met de gekozen leverancier om een oplossing te vinden.

Een dringende stookoliebestelling is duurder

Vergeet niet dat er vaak extra kosten worden aangerekend als u een dringende stookoliebestelling plaatst. Gemiddeld is een dringende stookolielevering tussen 5 en 20 euro duurder dan een normale levering.

Maar hoe komt dat? De leverancier die u uit de nood komt helpen, dient uw levering in te plannen in zijn ronde. Die ronde heeft hij oorspronkelijk uitgestippeld om zijn rijtijden en kosten zo laag mogelijk te houden. Met een dringende levering krijgt hij dus te maken met administratieve en logistieke kosten die u op uw factuur ziet verschijnen.

Een mogelijk hoge prijs voor uw bestelling


Houd er rekening mee dat u geen enkele speelruimte hebt wat betreft de prijs waaraan u uw stookolie dient te kopen.

U bent verplicht om de dagprijs voor stookolie te betalen. Hebt u geluk, dan valt deze prijs misschien verrassend goed mee. Maar het is evengoed mogelijk dat de prijs een stuk hoger ligt dan de prijs van de voorgaande weken.

Goed om te weten

Op Mazoutonline bieden de leveranciers u het hele jaar door de beste prijzen. In vele gevallen hanteren ze dan ook een prijs die lager is dan de officiële stookolieprijs, de maximale verkoopprijs.

Wilt u onaangename verrassingen vermijden? Bestel dan tijdig uw stookolie. Controleer hiervoor regelmatig het resterende brandstofniveau in uw tank, met het blote oog of met een oliemeter.

Lees ook:

Waarom moet ik meer betalen voor een dringende mazoutlevering?

Kan ik tijdens het weekend of op feestdagen stookolie laten leveren?

Inloggen y
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y