Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Kan ik tijdens het weekend of op feestdagen stookolie laten leveren?

31 oktober 2019
Een stookolielevering tijdens het weekend of op feestdagen, kan dat? Mazoutonline informeert u.
Stookolielevering tijdens het weekend en op feestdagen

Aan het eind van deze week is het 1 november, een dag waarop veel werknemers vrijaf hebben. De perfecte aanleiding om uit te zoeken of stookolie in België ook kan worden geleverd tijdens het weekend of op feestdagen.

Een stookolielevering binnen 4 tot 5 werkdagen

Uw tank kan op elk moment leeg raken. En dus kan het op ieder moment doorheen het jaar nodig zijn om stookolie te laten leveren, zowel op weekdagen als tijdens het weekend of op feestdagen. Sommige mensen vragen zich ook af of ze op die momenten huisbrandolie kunnen laten leveren, zodat ze op hun vrije (rust)dag aanwezig zijn wanneer hun stookolie wordt geleverd.

Over het algemeen worden de klassieke leveringstermijnen 'in aantal werkdagen' berekend. Daarin zitten dus geen zaterdagen, zon- en feestdagen. Even een concreet voorbeeld. Wanneer u vandaag, op woensdag 30 oktober, stookolie besteld en uw leverancier binnen 4 dagen kan leveren, zal u de brandstof voor uw verwarming ontvangen op dinsdag 5 november (vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 november werden niet meegerekend).

Toch is een snellere stookolielevering of levering op zaterdag mogelijk

Op bovenstaand principe zijn er twee uitzonderingen. Sommige stookolieleveranciers leveren ook op zaterdag, meestal tegen een meerprijs. Sommige dealers plannen een sneller bevoorrading dan de standaardlevering: binnen 24 of 48 uur, al betaalt u daarvoor in de meeste gevallen ook extra. Het blijft hoe dan ook onmogelijk om uw tank op zondag of op een feestdag te laten vullen.

Goed om weten

Zoekt u via onze online prijsvergelijker een verdeler in uw buurt? U kan de filters 'Levering op zaterdag', 'Levering binnen 24 uur' of 'Levering binnen 48 uur' instellen, zodat het systeem de dealers selecteert die in die dienstverlening voorzien.

Vermijd problemen door vroeg genoeg stookolie te bestellen

Om tijdens het weekend of op een feestdag niet met een tekort aan brandstof te worden geconfronteerd, raden wij u aan rekening te houden met de leveringstermijn van uw leverancier en tijdig stookolie aan te kopen. U kan het resterende stookoliepeil in uw tank makkelijk opvolgen met het blote oog óf met behulp van een mechanische of elektronische peilstok.

Belandt u toch in een noodsituatie? Neem rechtstreeks contact op met uw leverancier om in overleg een optimale oplossing te vinden in functie van de omstandigheden.

Lees ook:

Stookolie laten leveren: 4 tips om een panne te helpen vermijden

Waarom moet ik meer betalen voor een dringende mazoutlevering?

Inloggen y
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y