Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Kwaliteitsvolle mazout bestellen

22 mei 2023
Hoewel elke consument op zoek is naar de beste prijs voor zijn mazoutbestelling, is het ook heel belangrijk om naar de kwaliteit te kijken.
Kwaliteitsvolle mazout bestellen

De energiekosten nemen steeds een flinke hap uit het budget van de Belgische gezinnen. Het is dan ook gemakkelijk te begrijpen waarom consumenten op zoek zijn naar de beste prijs voor hun mazoutbestelling.

Hoewel we die reflex aanmoedigen, met name door u regelmatig analyses van de evolutie van de mazoutprijs te geven, is het ook heel belangrijk om de kwaliteit van de brandstof niet uit het oog te verliezen. Het bestellen van mazout van slechte kwaliteit kan u uiteindelijk meer kosten dan de besparing die u bij de aankoop hebt gedaan.

Wat is kwaliteitsvolle mazout?

Om het belang van de keuze voor een kwalitatieve mazout goed te begrijpen, is het belangrijk om de eigenschappen van een dergelijke brandstof in kaart te brengen. Wat is nu eigenlijk het verschil tussen mazout van goede en minder goede kwaliteit?

De productie van mazout gebeurt grotendeels op dezelfde wijze, ongeacht het product. Tijdens de destillatie op hoge temperatuur worden de verschillende deeltjes van de aardolie, het basisproductie voor mazout, gescheiden volgens hun gewicht:

  • zware deeltjes (paraffine, asfalt);
  • middelzware deeltjes (diesel, stookolie);
  • lichte deeltjes (gas, benzine).

Diesel wordt dus afgeleid van de middelzware deeltjes die tijdens de raffinage ontstaan. Het product moet echter nog worden "verbeterd" voordat het verkocht kan worden. Daartoe worden additieven toegevoegd. Het is in die fase dat het verschil tussen mazout van goede en minder goede kwaliteit ontstaat.

Welke additieven zijn nodig voor een kwaliteitsvolle mazout?

Een kwaliteitsvolle mazout bevat een aantal additieven die een aantal positieve effecten hebben op uw verbruik, op de bewaring van uw mazout en op de bescherming van uw installatie:

  • antivries;
  • additieven om onaangename geuren te beperken;
  • oxidatiewerende additieven;
  • anticorrosiemiddelen;
  • bacteriewerende additieven;
  • additieven om de verbranding te verbeteren.

Dat betekent dat mazout van goede kwaliteit lang houdbaar is, zonder dat u last krijgt van verschillende micro-organismen die uw ketel kunnen beschadigen. Bovendien zorgt hij ook voor een beter rendement. Hoewel Mazout Ultra iets duurder is in aankoop, kunt u op lange termijn geld besparen.

Goede mazout bestellen op Mazoutonline

Als u mazout bestelt bij Mazoutonline, krijgt u gegarandeerd een kwaliteitsvol product, of u nu kiest voor gewone mazout of Mazout Ultra.

Dat hoge kwaliteitsniveau wordt u ook aangeboden tegen de beste prijs: dankzij onze prijsvergelijker kunt u gemakkelijk bepalen welke leverancier in uw regio u mazout tegen het meest voordelige tarief aanbiedt. U hoeft alleen maar uw postcode, het soort product en de gewenste hoeveelheid in te voeren. Vervolgens krijgt u snel verschillende offertes.

Aarzel niet om de tool zelf te testen en een bestelling te plaatsen op Mazoutonline!

Lees ook:

Stookolie van kwaliteit betekent gemoedsrust

Hoe zit het met de kwaliteit van de goedkoopste stookolie?

Inloggen y
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y