Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Hoe zit het met de kwaliteit van de goedkoopste stookolie?

26 april 2019
Naast een interessante prijs is ook de kwaliteit van de brandstof die u voor uw installatie kiest erg belangrijk. Hier leest u waarom.
kwaliteit van de goedkoopste stookolie

Niemand betaalt graag te veel voor stookolie, en dat is begrijpelijk. Elke verbruiker zoekt naar de goedkoopste stookolie, om zo veel mogelijk te besparen op zijn energiebudget. In de zoektocht naar de goedkoopste stookolie mag men de kwaliteit van de geleverde brandstof echter niet uit het oog verliezen.

Goedkoopste stookolie: let op voor minderwaardige kwaliteit

Er zijn verschillende stookolieleveranciers in België. Verschillende merken produceren stookolie op verschillende manieren. Afhankelijk daarvan bevat de stookolie al dan niet een aantal additieven, om de samenstelling te verbeteren. De Belgische overheid legt wel minimumkwaliteitsnormen op, maar er zijn wel verschillende soorten stookolie van uiteenlopende kwaliteit op de markt te vinden. Heel wat verbruikers houden daar geen rekening mee, hoewel het erg belangrijk is om aandacht te besteden aan de kwaliteit van stookolie. Waarom?

Stookolie van lage kwaliteit kan voor drie ernstige problemen zorgen. Door de samenstelling kan de stookolie

  • storingen en defecten aan uw ketel veroorzaken;
  • de verwarmingsinstallatie beschadigen en voor vroegtijdige slijtage zorgen;
  • zorgen voor een lager rendement dan stookolie van goede kwaliteit.

Door zo weinig mogelijk voor uw stookolie te betalen en niet naar de kwaliteit te kijken, kan u een aantal risico's lopen en vervolgens stevige bedragen moeten neertellen om uw verwarmingsinstallatie te laten herstellen. Het kan ook zijn dat u vaker stookolie zal moeten kopen, aangezien de goedkope versie minder goed presteert dan een product van hoge kwaliteit. Nu is het aan u om te kiezen waarop u wil besparen.

Goedkope stookolie aankopen kan, maar kies wel voor goede kwaliteit.

De keuze voor de laagste prijs is niet noodzakelijk een keuze voor lage kwaliteit. Voor u zomaar voor de laagste prijs kiest, kan u best de samenstelling van de stookolie nakijken. Kies een betrouwbare leverancier en stel gerust vragen over de producten die hij aanbiedt.

Goed om weten

Als u bij Mazoutonline bestelt, krijgt u met zekerheid kwaliteitsstookolie. Alle verkopers op het platform zijn erkende verdelers.

De keuze voor mazout op Mazoutonline - gewone of hoogrendementsmazout - is ook kiezen voor een product dat volgens strenge kwaliteitsnormen ontwikkeld is, de nodige additieven bevat voor een goed rendement en dat uw verwarmingsinstallatie langdurig beschermt tegen corrosie en verstopping.

Vergeet ook de kwaliteit van de dienstverlening niet

Niet enkel de prijs en kwaliteit van stookolie zijn van belang, het is ook een goed idee om de diensten van de leveranciers te bestuderen. Sommige leveranciers zijn flexibeler dan andere of bieden, gratis of tegen betaling, extra diensten aan. Houd dus ook rekening met al die elementen voor u een bestelling plaatst. Zo bent u zeker van de beste keuze.

Lees ook:

Mazout aankopen: welke mazoutkwaliteit kies ik best?

Mazout met additieven, voor betere prestaties

Inloggen y
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y