Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

3 tips om uw stookolie tegen de beste prijs te bestellen

11 maart 2020
U verwarmt uw woning met stookolie en wilt uw bestelling zo goedkoop mogelijk plaatsen? Onze drie tips helpen u alvast aardig op weg!
stookolie tegen de beste prijs

Het is niet altijd eenvoudig om de evolutie van de stookolieprijs te voorspellen. Toch bestaan er enkele richtlijnen om uw stookoliebestelling zo voordelig mogelijk te houden. Wij geven u alvast drie tips om niet te diep in de buidel te moeten tasten!

1. Volg de evolutie van de prijzen om uw stookolie op het juiste moment te bestellen

Een van de eerste dingen die u moet doen om uw stookolie voordelig te bestellen, is de prijsevolutie volgen. Het is immers niet eenvoudig om het meest gepaste moment voor uw stookolieaankoop te bepalen als u de markt en de tendensen niet volgt.

Om u hierbij te helpen, kunt u via Mazoutonline de dagelijkse stookolieprijs volgen. U krijgt bovendien een overzicht van de prijsevolutie over verschillende periodes: 1 maand, 3 maanden, 6 maanden, 1 jaar, 3 jaar of 5 jaar. Op die manier hebt u een duidelijk beeld van de prijs die op een bepaald moment gehanteerd werd.

2. Vergelijk de prijzen van leveranciers voordat u uw stookolie bestelt

Uw tank is binnenkort leeg? Bel dan niet halsoverkop naar de eerste de beste leverancier maar vergelijk eerst de prijzen van de verschillende bedrijven die stookolie in uw regio leveren. De leveranciers mogen geen hoger tarief dan de officiële stookolieprijs hanteren. Als ze dat willen, kunnen ze u wel een voordeliger tarief aanbieden.

Wilt u snel kunnen zien welke leveranciers een voordelige prijs en een kwaliteitsvolle service aanbieden? Gebruik dan het platform van Mazoutonline. Met enkele klikken op de muis ziet u de aanbiedingen van de verschillende leveranciers die in uw regio actief zijn. Surf snel naar onze website!

3. Bestel uw stookolie in grote hoeveelheden

We raden u aan om uw stookolie te bestellen als uw tank bijna leeg is. Als u dat doet, kunt u meteen een bestelling van 2000 liter of meer plaatsen. In België is de stookolieprijs namelijk voordeliger vanaf een bestelling van 2000 liter. Als u minder dan 2000 liter bestelt, wordt de prijs per liter duurder. U betaalt dan ongeveer 0,03 euro/liter meer, wat toch al een verschil van een dertigtal euro op 1000 liter betekent.

Goed om te weten

Als de stookolieprijs hoog is en u toch absoluut een bestelling moet plaatsen, raden we u aan om een kleinere hoeveelheid te bestellen. Koop bijvoorbeeld 1000 liter en volg de evolutie van de stookolieprijs op de voet. Plaats een nieuwe bestelling als de prijs gedaald is.

Lees ook:

Vijf tips om goedkoper stookolie te bestellen

Waarop moet u letten als u in de winter stookolie bestelt?

Inloggen y
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y