Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Waarop moet u letten als u in de winter stookolie bestelt?

27 februari 2020
Niet alleen in de zomermaanden kan u van de voordeligste prijzen voor stookolie profiteren. De weersomstandigheden kunnen echter gevolgen hebben voor leveringen in deze periode van het jaar.
stookoliebestelling in de winter

Hartje winter liggen de verwarmingsbehoeften het hoogst. Bent u niet vooruitziend geweest en heeft u uw ketel niet laten vullen vóór de koudste periode van het jaar aanbreekt, dan moet u misschien in het begin van de maand februari stookolie bestellen. Toch is dat niet noodzakelijk slecht nieuws.

In de winter stookolie bestellen, kan betaalbaar zijn

Er wordt vaak gezegd dat u maar beter in de zomer stookolie bestelt. Door de grotere vraag in de wintermaanden kunnen de prijzen voor een stookoliebestelling in die periode inderdaad lager liggen. In de afgelopen jaren was dat echter niet systematisch het geval.

Als we kijken naar de stookolieprijzen van vandaag en op verschillende tijdstippen in de zomer, zien we dat u vandaag niet méér voor een bestelling betaalt dan enkele maanden geleden:

  • € 0,6587/liter voor een bestelling van 2.000 liter op 20 januari;
  • € 0,6556/liter op 22 juni;
  • € 0,6827/liter op 13 juli
  • € 0,6529/liter op 22 augustus.

U merkt het: de prijzen op het einde van de maand januari liggen vrij dicht bij die voor een bestelling huisbrandolie in de zomer.

Langere leveringstermijnen in de winter

De prijzen voor stookolie in de winter hoeven u dus niet tegen te houden om in die periode van het jaar een bestelling te plaatsen. Het is wel zo dat de leveringstermijnen in de winter langer kunnen zijn, door de grillige weersomstandigheden. Sneeuw en ijzel kunnen het onze vrachtwagens onderweg tussen onze regionale opslagplaatsen en uw woning moeilijker maken. Het ene jaar is echter het andere niet! Dit jaar zijn de omstandigheden tot nu toe gunstig genoeg om tijdige leveringen mogelijk te maken.

Uw levering kan ook hinder ondervinden van de toenemende vraag waarmee leveranciers in de wintermaanden worden geconfronteerd. In die periode stijgt het aantal bestellingen. Leveranciers kunnen zich dan ook genoodzaakt zien om leveringstermijnen te hanteren die langer zijn dan gewoonlijk.

Goed om weten

Valt u zonder brandstof en kan u dus niet langer wachten? U kan uw leverancier altijd om een dringende levering vragen.

De levering van een stookoliebestelling voorbereiden

Of u nu stookolie bestelt tijdens de wintermaanden of in een andere periode van het jaar, het is altijd belangrijk om de komst van de chauffeur goed voor te bereiden. Wanneer u een bestelling plaatst, is het o.a. belangrijk om te signaleren dat uw tank moeilijk toegankelijk is. Maak vóór aankomst van de chauffeur zeker de doorgang vrij, zodat de levering in alle veiligheid kan verlopen.

Zet uw ketel vóór de levering uit en blijf tijdens de hele operatie vlakbij.

Lees ook:

Stookolie bestellen: wanneer was deze winter het beste moment?

3 tips om minder stookolie te verbruiken in de winter

Inloggen y
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y