Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Mazout met of zonder additieven: wat zijn de verschillen?

12 augustus 2022
Wat zijn de verschillen tussen een bestelling van Mazout Ultra, met additieven, en een bestelling van gewone mazout? We vertellen u er alles over!
Mazout met of zonder additieven: wat zijn de verschillen?

Wanneer u bij Mazoutline een mazoutbestelling plaatst, kunt u kiezen tussen gewone mazout en Mazout Ultra. De prijs van die laatste variant ligt echter iets hoger dan die van gewone mazout. We leggen u uit waarom en tonen u de voordelen van Mazout Ultra!

Welke additieven worden toegevoegd aan Mazout Ultra?

Het prijsverschil tussen gewone mazout en Mazout Ultra is te verklaren door de aanwezigheid van diverse additieven in de Ultra-variant. Tijdens het raffinageproces wordt Mazout Ultra namelijk verrijkt met additieven om de prestaties ervan te verbeteren. Enkele van die bestanddelen zijn:

 • antivries;
 • additieven om onaangename geuren te beperken;
 • oxidatiewerende additieven;
 • anticorrosiemiddelen;
 • bacteriewerende additieven;
 • additieven om de verbranding te verbeteren.

Wat zijn de voordelen voor uw installatie?

Wanneer u uw mazouttank met Mazout Ultra laat vullen, betaalt u een iets hoger aankoopbedrag maar op lange termijn bent u in vele gevallen voordeliger af. De additieven die aan de brandstof worden toegevoegd, bieden u namelijk verschillende voordelen.

 • Een vermindering van uw stookolieverbruik: bepaalde additieven zorgen voor een betere verbranding van de mazout. Zo profiteert u van een hoger rendement en hoeft u uw mazouttank minder vaak te laten vullen.
 • Betere bescherming van uw installatie: er is minder risico op verstopping en de vorming van afzettingen waardoor uw verwarmingsketel minder snel stuk zal gaan. Anticorrosiemiddelen en oxidatiewerende additieven verlengen de levensduur van uw installatie.
 • Bepaalde additieven beperken de onaangename geuren die vrijkomen tijdens de levering.

Verder zorgen bepaalde additieven er ook voor dat de mazout beter in uw tank bewaard blijft. Ze helpen om:

 • de mazout in de loop van de tijd te stabiliseren;
 • de vorming van schuim na contact met water te vermijden;
 • de mazout beter te wapenen tegen de koude en temperatuurschommelingen;
 • het opduiken en de woekering van bacteriën te vermijden.

De toegevoegde additieven verschillen van leverancier tot leverancier, wat een mogelijke verklaring voor de prijsverschillen is. De officiële stookolieprijs die dagelijks wordt vastgelegd is namelijk een maximaal toegestane verkoopprijs: elke leverancier kan zijn stookolie dus tegen een lagere prijs verkopen, rekening houdend met de kosten van de additieven die aan de brandstof worden toegevoegd.

Samengevat biedt de keuze voor Mazout Ultra u heel wat voordelen: de brandstof beschermt uw installatie, verlaagt het verbruik, vermindert de kans op storingen, enz. De enkele euro's die u extra uitgeeft bij uw bestelling helpen u om op lange termijn geld te besparen!

Bij Mazoutonline heeft u altijd de keuze!

Aarzel niet om onze leveranciers om advies te vragen als u een mazoutbestelling gaat plaatsen. Ze zullen met plezier uw vragen beantwoorden en u adviseren over de keuze van uw brandstof.

Als het voor u financieel moeilijk is, kunnen de meeste van onze partners u verschillende oplossingen bieden, zoals het betalen van uw bestelling in termijnen of het opstellen van een budgetplan. U kunt dit met hen bespreken wanneer u uw bestelling plaatst.

Wanneer u op Mazoutonline bestelt, kunt u ook onze prijsvergelijker gebruiken zodat u zeker bent van de beste prijs in uw regio.

Inloggen y
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y