Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

De olieprijs van vandaag gaat weer omhoog

02 mei 2022
Terwijl de olieprijs de afgelopen weken min of meer stabiel leek te blijven, is hij nu opnieuw beginnen stijgen. We vertellen u meer over die evolutie.
De olieprijs van vandaag gaat weer omhoog

Wat is het beste moment om stookolie te kopen? Velen van ons stellen zich die vraag. Daarom informeren we u regelmatig over de ontwikkeling van de stookolieprijzen. Van week tot week kunnen die prijzen aanzienlijk stijgen of dalen. Door die evolutie in het oog te houden, kunt u gemakkelijk het beste moment voor uw bestelling bepalen!

14 cent meer in enkele dagen


De afgelopen weken veranderde de olieprijs niet tot nauwelijks. De prijs bleef van 16 tot 26 april namelijk steken op 1,22 euro/liter (met uitzondering van een verhoging met 2 cent op 22 april). Op 27 april daalde de stookolieprijs zelfs tot 1,1794 euro per liter.

Sindsdien zijn de prijzen dagelijks gestegen:

 • 1,2469 euro/liter op 28 april;
 • 1,2943 euro/liter op 29 april;
 • 1,3154 euro/liter op 30 april.

Deze prijs van 1,3154 euro/liter is de olieprijs die vandaag, maandag 2 mei, nog steeds geldt. Hij is dus in één week met 14 cent gestegen. Indien u deze week 2.000 liter mazout bestelt, betaalt u een bedrag van 2.630,8 euro. Dat is 176,40 euro meer dan afgelopen week, toen u 2.454,4 euro diende te betalen.

De olieprijs van vandaag is ook hoger dan een maand geleden. Op 2 april betaalde u namelijk 1,1549 euro per liter.

Een grillig verloop van de olieprijs

Sinds het begin van de oorlog in Oekraïne is de olieprijs wereldwijd gestegen. Afhankelijk van de ontwikkeling van het conflict en de beslissingen rond Rusland zien we sterke stijgingen, gevolgd door al even sterke dalingen van de mazoutprijs.

Zo stegen de prijzen tussen 1 en 11 maart met bijna 50 cent/liter, om vervolgens op 17 maart met bijna 40 cent/liter te dalen en vervolgens op 25 maart weer met 33 cent/liter te stijgen.

De periode van 9 tot 11 april was de laatste keer dat de prijzen relatief laag waren (1,0808 euro/liter). Sindsdien zien we een algemene opwaartse trend in de olieprijs

Bezorgdheid over het aanbod, ondanks lockdowns in China

De evolutie van de stookolieprijs is afhankelijk van een aantal factoren, maar vooral de olieprijs speelt een belangrijke rol.

De afgelopen weken heeft het conflict in Oekraïne op de markten tot grote bezorgdheid over het aanbod geleid. Russische olie kopen is vandaag de dag niet meer politiek correct. Toch blijft het land een van 's werelds belangrijkste leveranciers van het zwarte goud.

De gezondheidssituatie in China, met een nieuwe en omvangrijke COVID-golf die heeft geleid tot een grote lockdown in grote steden zoals Shanghai, heeft de economische activiteit in het land echter doen sputteren. Hierdoor zal de druk van de vraag op het dalende aanbod enigszins verlichten.

Lees ook:

Stookolie bestellen was twee jaar geleden het goedkoopst

Stabielere olieprijs in april

Inloggen
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y
Inschrijving y
 1. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

  U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.

Uw account werd aangemaakt, een bevestigingsmail werd u gestuurd Wenst u uw inschrijving te voltooien? Mijn inschrijving voltooien
 1. Is uw leveringsadres verschillend van uw facturatieadres ?
 1. Uw telefoonnummer laat de mazoutleverancier toe met u contact op te nemen teneinde een leveringsdatum af te spreken
 2. Bevestigen
 3. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

  U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.