Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

De hoogste mazoutprijs sinds november

26 februari 2024
De maand februari loopt ten einde. In de afgelopen weken is de mazoutprijs gestegen tot een niveau dat we sinds november niet meer hebben gezien.
De hoogste mazoutprijs sinds november

Februari loopt ten einde en het is tijd om de balans op te maken van de mazoutprijs in deze periode van het jaar. Terwijl januari werd gekenmerkt door een langzame stijging van de prijzen, waren de afgelopen weken turbulenter.

Stilte voor de storm

Tijdens de eerste week van februari bleef de mazoutprijs relatief stabiel. Op 1 februari kostte een bestelling van 2.000 liter u in totaal 1.937,40 euro (0,9687 euro/liter). De daaropvolgende dagen bleven de prijzen min of meer constant. Op 5 februari betaalde u voor een liter mazout in totaal 0,9739 euro, ofwel een stijging van 10,40 euro voor een bestelling van 2.000 liter.

Het was echter wachten tot 6 februari om te genieten van de goedkoopste mazout in de maand februari. Op slechts een paar uur tijd had u een mooi bedrag van 86,80 euro kunnen besparen. Tussen maandag 5 en dinsdag 6 februari daalde de prijs per liter van 0,9739 naar 0,9305 euro. De prijs voor een bestelling van 2.000 liter ging bijgevolg van 1.947,80 euro naar 1.861,00 euro. Dit is een mooi voorbeeld van het voordeel dat u kunt behalen door de evolutie van de mazoutprijzen in de gaten te houden.

De hoogste mazoutprijzen sinds vier maanden

De volgende dagen ging de mazoutprijs echter opmerkelijk de hoogte in. Op 10 februari steeg de prijs weer tot boven de grens van één euro. Op 13 februari bereikte de mazoutprijs een niveau dat bijna vergelijkbaar was met dat van 8 november 2023. Voor een liter mazout betaalde u in totaal 1,025 euro, ofwel zeven cent meer dan op 6 februari.

De goedkoopste mazout van de maand

Het goede nieuws is dat we aan het einde van de maand februari een lichte maar gestage daling van de prijzen zien. Hoewel de mazoutprijs niet zo laag is als aan het begin van 2024, is de prijs per liter weer onder de grens van één euro gezakt en stagneert hij rond 0,9482 euro per liter op deze maandag 26 februari. Een bestelling van 2.000 liter kost u bijgevolg 1.869,40 euro.

De prijs van een vat olie daalt

De mazoutprijs hangt grotendeels af van de prijs van een vat olie. De afgelopen weken is de prijs van het zwarte goud naar beneden gegaan. Dat is te verklaren door de Amerikaanse rentetarieven, die hoger waren dan men aanvankelijk gedacht had. De inflatie in de Verenigde Staten is nog steeds hoger dan voorspeld door de Fed, de Amerikaanse centrale bank, die niet van plan is om de rente te verlagen. Een dergelijke situatie weegt op de nationale economie en vertraagt de economische activiteit. Een dalende vraag naar olie is hier het gevolg van.

Lees ook:

De invloed van geopolitieke conflicten op uw mazoutbestelling

De officiële mazoutprijs begrijpen

Inloggen y
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y