Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Onze tips om de juiste mazoutleverancier te kiezen

12 april 2023
De keuze van uw mazoutleverancier is net zo belangrijk als het volgen van de prijsevolutie. We geven u graag enkele tips om de beste keuze te maken!
Onze tips om de juiste mazoutleverancier te kiezen

Het is niet meer dan logisch dat u een betrouwbare leverancier voor uw mazoutbestelling wilt. Mazout is namelijk niet goedkoop en niemand wil met een onaangename verrassing te maken krijgen. We hebben enkele tips op een rijtje gezet om u te helpen de beste keuze te maken!

Kies voor een lokale leverancier

Ons eerste advies is om een beroep te doen op een lokale mazoutleverancier. Zo vermindert u de leveringskosten en dus ook het bedrag op uw eindfactuur. Het prijsverschil tussen de verschillende leveranciers heeft ook te maken met de afstand tussen uw woning en het depot.

De twee belangrijkste raffinaderijen van ons land bevinden zich in de provincie Antwerpen. De leveranciers uit die regio zullen hun producten dus tegen een lagere prijs kunnen aanbieden dan bijvoorbeeld leveranciers uit de provincie Luxemburg. Als u gebruik wilt maken van een stookolieleverancier uit de regio Antwerpen, moet u er wel rekening mee houden dat de transportkosten hoog kunnen zijn. De besparing zal dan ook nihil zijn.

Door te kiezen voor een lokale leverancier profiteert u bovendien van bepaalde voordelen, zoals een snellere levering of de mogelijkheid om een spoedlevering te kunnen aanvragen.

Controleer de aangeboden diensten

De verschillende mazoutleveranciers op Mazoutonline bieden u vaak verschillende diensten aan. Zo kunt u bijvoorbeeld 30 minuten voor aankomst van uw bezorger op de hoogte worden gebracht, antivries aan de mazout laten toevoegen of van bepaalde betalingsmogelijkheden profiteren.

Gezien de hoge kosten voor een mazoutbestelling, moet u zeker niet aarzelen om contact op te nemen met uw leverancier voor een gespreide betaling of een budgetplan. Bij die laatste optie wordt er een contract opgesteld tussen uzelf en de mazoutleverancier. Het bedrag dat u elke maand betaalt is gebaseerd op uw geschatte verbruik en de mazoutprijs op het moment dat het contract wordt afgesloten.

Andere leveranciers kunnen ook automatische levering aanbieden. In dat geval hoeft u het niveau van uw tank zelfs niet regelmatig te controleren. Op basis van een schatting van uw jaarlijks verbruik, de capaciteit van uw tank en het weer zal uw leverancier inschatten wanneer u een levering moet ontvangen. U kunt die dienst overigens combineren met andere opties.

Het merendeel van de bovenstaande diensten is echter alleen beschikbaar als u al een bestelling hebt geplaatst bij de gekozen leverancier. U kunt de mogelijkheden altijd bij uw leverancier navragen, zowel op het moment van de bestelling als de levering.

De kwaliteit van de mazout

Het belangrijkste is natuurlijk dat u mazout van goede kwaliteit krijgt. Sommige leveranciers kunnen uitzonderlijk lage prijzen aanbieden. Helaas gaat dat soms ten koste van de kwaliteit. Hoewel u op het moment van uw bestelling misschien geld bespaart, loopt u het risico om uw systeem te beschadigen. Dat betekent dat u een beroep moet doen op een verwarmingstechnicus, wat u meer kan kosten dan wanneer u had gekozen voor stookolie van goede kwaliteit. Wees dan ook voorzichtig.

De mazoutleveranciers op Mazoutonline bieden u altijd de mogelijkheid om te kiezen tussen gewone stookolie en Mazout Ultra. Laatstgenoemde bevat talrijke additieven die uw installatie beschermen en tegelijk het rendement ervan verbeteren. De prijs per liter is iets hoger, maar u zult op lange termijn wel geld besparen. Bovendien bieden de partners van Mazoutonline u steeds de meest voordelige prijs in uw regio.

Lees ook

Waarom en hoe uw mazoutbestelling plannen?

Hoe wordt de officiële stookolieprijs bepaald?

Inloggen y
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y