Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Een lokale leverancier voor uw stookolie

28 juli 2022
Wanneer u een stookoliebestelling plaatst, kiest u best voor een leverancier uit de buurt. Een woordje uitleg.
Een lokale leverancier voor uw stookolie

Denk lokaal voor uw stookoliebestelling!

Wanneer u van plan bent om een stookoliebestelling te plaatsen, kiest u best voor een lokale leverancier. We leggen u uit waarom!

Bij de aankoop van stookolie is de prijs nog steeds de belangrijkste factor om een leverancier te kiezen. Maar wist u dat een lokale leverancier u heel wat voordelen kan bieden?

Lagere leveringskosten voor uw stookoliebestelling

Ten eerste kunt u, door uw stookolie bij een plaatselijke leverancier te bestellen, besparen op de leveringskosten.

Een van de redenen waarom de stookolieprijzen per leverancier verschillen, is dat u hogere leveringskosten moet betalen als de leverancier verder weg ligt. Bovendien zal een leverancier die dicht bij een raffinaderij is gevestigd, lagere kosten hebben dan een verdeler die aan de andere kant van het land ligt. Hij kan namelijk met weinig brandstof tot aan de raffinaderij rijden om zijn voorraad in te slaan. De leverancier zal dus minder aanrekenen voor zijn stookolie.

In België bevinden de twee grootste raffinaderijen van het land zich in Antwerpen, aangezien de ingevoerde olie rechtstreeks per schip in de haven aankomt. Bijgevolg zal een leverancier uit de provincie Antwerpen minder kosten hebben dan een leverancier uit de provincie Luxemburg. Die kosten komen logischerwijze tot uiting in de prijs die door de particuliere koper wordt betaald.

Natuurlijk belet niets u om bij een leverancier aan de andere kant van het land te bestellen. Het is echter mogelijk dat die leverancier u bezorgkosten in rekening moeten brengen, waardoor zijn bestelling veel minder voordelig zal zijn dan u zou verwachten. U kiest dan ook best voor een lokale leverancier, ongeacht uw woonplaats.

Een snel geleverde stookoliebestelling

Algemeen genomen levert elke leverancier binnen een bepaalde geografische zone. Door zich te beperken tot een gebied dat hij goed kent, kan hij zijn leveringsrondes optimaal uitstippelen.

Bij het organiseren van de rondes bundelt de leverancier de leveringen binnen een bepaald gebied zodat hij efficiënter en goedkoper kan werken.

Het is dus mogelijk dat u uw stookoliebestelling eerder ontvangt dan de geplande tijd. Maar wees gerust, u wordt altijd op de hoogte gebracht van het bezoek van de leverancier, zowel de dag ervoor als vlak voordat hij bij uw woning aankomt.

Dringende leveringen

Ook al let u goed op, toch kan het gebeuren dat u zonder stookolie komt te zitten en een dringende bestelling moet doen. Een plaatselijke leverancier, bij wie u al eerder hebt besteld, zal u doorgaans gemakkelijker kunnen helpen.

De leveranciers op Mazoutonline bieden een kwaliteitsservice en zijn flexibel om aan uw vraag te voldoen. U kunt dus rechtstreeks contact opnemen met een van onze leveranciers indien u een dringende bestelling moet plaatsen.

Probeer deze situatie echter te vermijden door het peil van uw tank regelmatig met de meter te meten. Zo vermijdt u eventuele technische problemen, maar vooral dat u moet bestellen op een moment dat de prijs van stookolie bijzonder hoog is.

Waarom uw stookolie kopen op Mazoutonline?

Door te bestellen op Mazoutonline vindt u altijd een leverancier bij u in de buurt en producten tegen de laagste prijs in uw regio! Bovendien verbinden onze partners zich ertoe u een kwaliteitsvolle dienstverlening te bieden en zich zoveel mogelijk aan uw wensen aan te passen.

U kunt 24 uur per dag, 7 dagen per week bestellen! Met een paar klikken vindt u de dichtstbijzijnde verdeler en kunt u de gewenste hoeveelheid tegen de laagste prijs bestellen.

Inloggen y
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y