Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Waarom en hoe uw mazoutbestelling plannen?

13 maart 2023
Mazout bestellen is altijd een grote uitgave. In dit artikel geven we u enkele tips om op deze kost te besparen.
Waarom en hoe uw mazoutbestelling plannen?

Een mazoutbestelling neemt altijd een flinke hap uit het budget. Het is dus normaal dat u de prijs van uw bestelling wilt drukken. Een manier om dat te doen is door uw mazoutbestelling te plannen. In dit artikel hebben we de verschillende voordelen van tijdig bestellen op een rijtje gezet en geven we u enkele tips om dat gemakkelijk te doen.

Een lege tank vermijden

De belangrijkste reden om tijdig mazout te bestellen is om te voorkomen dat u zonder brandstof komt te zitten en de nare gevolgen hiervan moet ervaren. Als uw stookolietank helemaal leeg is, dient u in vele gevallen namelijk beroep te doen op een verwarmingstechnicus. Hij zal controleren of uw installatie niet beschadigd is voordat hij ze opnieuw opstart. Door een mazoutbestelling te plaatsen voordat uw tank leeg is, kunt u voorkomen dat u meerdere dagen zonder verwarming of warm water zit. Afhankelijk van de tijd van het jaar kunnen mazoutleveranciers het ook heel erg druk hebben, waardoor de levertijden langer zijn.

Volg de evolutie van de mazoutprijs

Als u besloten hebt om uw mazoutbestelling tijdig te plaatsen, raden we u ten zeerste aan om de prijsevolutie te volgen. Aangezien de mazoutprijzen bijna dagelijks schommelen, is het zeker de moeite waard om ze regelmatig te controleren. Zo kunt u bepalen op welk moment u uw bestelling het beste plaatst. Op dinsdag 7 maart kostte een bestelling van 2.000 liter bijvoorbeeld 1.980 euro (0,99 euro/liter). Een paar dagen later, op maandag 13 maart, betaalde u 4 cent per liter minder. Een levering van 2.000 liter kostte toen 1.899,40 euro.

Door te plannen hebt u de mogelijkheid om een mazoutbestelling te plaatsen wanneer de prijzen voordeliger zijn. In de afgelopen maanden zagen we soms enorme prijsverschillen op zeer korte periodes.

Controleer de hoeveelheid resterende mazout

Door regelmatig het niveau van de resterende mazout in uw tank te controleren, kunt u uw bestelling beter plannen en kunt u makkelijker bepalen hoeveel mazout u wilt kopen. Er zijn twee mogelijkheden om de resterende hoeveelheid mazout te schatten, afhankelijk van het type tank dat u in uw woning hebt. U kunt als volgt te werk gaan als u een doorzichtige tank hebt:

  • voor een rechthoekige mazouttank: vermenigvuldig de lengte en breedte van uw tank met de hoogte van de resterende brandstof in uw tank;
  • voor een cilindrische tank: vermenigvuldig de hoogte van de resterende brandstof met de straal van uw tank in het kwadraat en π (3,1418).

U kunt er ook voor kiezen om een meter te installeren, zodat u nog gemakkelijker het resterende niveau in uw tank kunt bijhouden. Die meter wordt bevestigd aan de tank en geeft de resterende hoeveelheid brandstof aan.

Automatische levering

Om ervoor te zorgen dat u niet zonder brandstof komt te zitten, kunt u kiezen voor automatische levering. Uw mazoutleverancier bepaalt dan zelf wanneer u mazout nodig hebt. Op basis van een schatting van uw jaarlijks verbruik, de capaciteit van uw mazouttank en de weersomstandigheden zal hij op afstand de resterende hoeveelheid schatten. En als uw tank van buitenaf toegankelijk is, hoeft u tijdens de levering zelfs niet aanwezig te zijn. Het is dus een ideale oplossing om ervoor te zorgen dat u nooit zonder brandstof komt te zitten. De meeste leveranciers op Mazoutonline bieden deze mogelijkheid, dus aarzel niet om het hen te vragen. Naast deze service bieden ze u ook altijd mazout tegen een zeer aantrekkelijke prijs.

Lees ook:

Goedkope mazout: onze vijf tips

Zijn alle mazoutleveranciers hetzelfde?

Inloggen y
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y