Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Goedkope mazout: onze vijf tips

22 februari 2023
Een mazoutbestelling neemt altijd een flinke hap uit het budget. We geven u in dit artikel alvast enkele tips om te besparen.
Goedkope mazout: onze vijf tips

Als u verwarmt met mazout, is het noodzakelijk dat u regelmatig een bestelling plaatst. Een mazoutbestelling is echter niet goedkoop waardoor we allemaal de kosten willen drukken. Mazoutonline heeft enkele tips voor u verzameld.

Voorkom dat u zonder mazout komt te zitten

Ons eerste advies is om regelmatig te controleren hoeveel mazout er nog in uw tank zit. Zo voorkomt u dat u zonder brandstof komt te zitten en moet bestellen op een moment dat de mazoutprijzen hoog zijn. Bovendien kan een tekort aan brandstof uw installatie beschadigen, met nog hogere kosten tot gevolg.

Volg de evolutie van de mazoutprijzen

Zoals we het afgelopen jaar meermaals hebben gezien, kan de mazoutprijs dagelijks evolueren, zowel naar boven als naar beneden. We raden u aan de evolutie van de mazoutprijs regelmatig te volgen om de goedkoopste mazout te kunnen bestellen.

Als voorbeeld vergelijken we de mazoutprijs tussen 6 en 8 februari. Op maandag 6 oktober kostte een liter 0,9376 euro, terwijl de prijs twee dagen later was gedaald tot 0,893 euro. Concreet ging uw factuur van 1.875,20 euro naar 1.786 euro voor een bestelling van 2.000 liter, een prijsdaling van 89,20 euro. De volgende dag, donderdag 9 februari, betaalde u al 108,4 euro meer voor dezelfde bestelling.

Bij Mazoutonline volgen we dagelijks de evolutie van de mazoutprijzen en bieden we u regelmatige analyses om u te helpen uw aankoop op het beste moment te doen.

Kies voor Mazout Ultra

Het is u waarschijnlijk al opgevallen dat de leveranciers op Mazoutonline altijd gewone stookolie en Mazout Ultra aanbieden. Op korte termijn zal die laatste brandstof u niet het gevoel geven dat u geld bespaart, aangezien de aankoopprijs hoger is dan die van gewone stookolie. Op middellange termijn kunt u echter een flink bedrag besparen. Door de verschillende additieven heeft Mazout Ultra namelijk een hoger rendement. Dat betekent dat u met een lager verbruik dezelfde warmte produceert. Zo hoeft u minder vaak te bestellen dan wanneer u voor gewone stookolie zou kiezen. Bovendien raakt uw installatie veel minder snel verstopt, waardoor de kans op storingen afneemt.

Goedkopere mazout door concurrentie

De prijs die dagelijks door de FOD Economie wordt vastgelegd, is een maximumprijs. Mazoutleveranciers kunnen hun product dan ook goedkoper verkopen. We raden u dan ook aan om de prijzen van verschillende verdelers te vergelijken. Dat kan snel met de prijsvergelijkingstool op Mazoutonline. Onze leveranciers bieden u altijd de laagste prijs in uw regio en garanderen u een kwaliteitsservice.

Koop een grote hoeveelheid

Misschien is het u al opgevallen dat we u altijd twee prijzen geven voor uw bestelling. Elke dag zijn er namelijk twee officiële mazoutprijzen, afhankelijk van de bestelde hoeveelheid. Als u minder dan 2.000 liter bestelt, is het bedrag per liter hoger dan wanneer u meer dan 2.000 liter bestelt.

Ter illustratie nemen we de prijzen van dinsdag 21 februari. Als u vandaag 1.000 liter zou bestellen, bedraagt het bedrag op uw factuur 961,60 euro, met een literprijs van 0,9616 euro. Voor een aankoop van 2.000 liter betaalt u slechts 0,9261 euro per liter, oftewel 3,5 cent minder. Het totaalbedrag voor uw bestelling van meer dan 2.000 liter bedraagt in dat geval 1.852,20 euro.

Lees ook:

Stappen bij het leveren van mazout

Hoe werkt stookolieverwarming?

Inloggen y
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y