Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Mazout leveren: welke veiligheidsvoorschriften?

09 mei 2022
In elke fase van het proces is het van cruciaal belang om een aantal voorschriften te volgen zodat uw mazoutbestelling in veilige omstandigheden geleverd kan worden.
Mazout leveren: welke veiligheidsvoorschriften?

Elke dag voeren de leveranciers op het platform Mazoutonline tientallen mazoutleveringen uit. Hoewel het een soort routine lijkt, is het steeds noodzakelijk om bepaalde voorschriften te volgen zodat de veiligheid van de leveranciers en de bewoners van de woning gegarandeerd kan worden.

Goede voorbereiding van de mazoutlevering

Nog voordat de leverancier arriveert, kunt u ervoor zorgen dat de levering vlot en veilig verloopt. Aangezien uw mazout vaak door een grote tankwagen geleverd wordt, dient u ervoor te zorgen dat er voldoende ruimte is:

 • zorg ervoor dat de tankwagen voldoende parkeerruimte heeft;
 • zorg ervoor dat de toegang tot het gebouw veilig is en vrij van obstakels;
 • zorg ervoor dat uw mazouttank gemakkelijk toegankelijk is;
 • controleer ook de staat van uw mazouttank, vooral op lekken.

Leveranciers zijn uiteraard gewend aan situaties waarin bijvoorbeeld de parkeerruimte beperkt is. Als ze met hun vrachtwagen lichtjes op de openbare weg komen, zullen ze dat kenbaar maken via verkeerskegels.

Een controle van de bestelling en installatie

Wanneer de leverancier toekomt, controleert u met hem eerst of de hoeveelheid en het type mazout overeenkomen met uw bestelling.

Om een veilige levering te garanderen, en met name om elk risico op overlopen te voorkomen, is het eveneens verstandig om verschillende elementen met de leverancier te controleren:

 • Controleer of de mazout in de juiste tank geleverd wordt (als u meerder tanks hebt).
 • Maakt het resterende niveau in de tank het mogelijk om de bestelde hoeveelheid te leveren?
 • Heeft de tank een overloopbeveiliging?

Rekening houdend met de bovenstaande opmerkingen is het gemakkelijk te begrijpen waarom u aanwezig dient te zijn bij de levering, vooral wanneer er voor het eerst geleverd wordt.

Zorgen voor veilige omstandigheden tijdens de mazoutlevering

Nadat de nodige voorzorgsmaatregelen genomen zijn, kan de levering beginnen. De leverancier trekt de slang uit de tankwagen en sluit hem aan op uw tank. Hij zorgt ervoor dat de fitting perfect op de vulopening van uw tank zit.

Vervolgens start hij de pomp om uw mazout te leveren. De leverancier blijft gedurende het hele proces bij uw mazouttank. Als uw tank ondanks alle voorzorgsmaatregelen toch overloopt, kan hij zeer snel ingrijpen.

Zodra de bestelde hoeveelheid mazout geleverd is, zal de leverancier de pomp uitzetten en al het materiaal opbergen. Hij overhandigt u vervolgens de factuur met alle informatie over uw bestelling.

Lees ook:

Hoe kiest u een mazoutleverancier in België?

Wat zijn de levertijden voor uw stookoliebestelling?

Inloggen
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y
Inschrijving y
 1. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

  U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.

Uw account werd aangemaakt, een bevestigingsmail werd u gestuurd Wenst u uw inschrijving te voltooien? Mijn inschrijving voltooien
 1. Is uw leveringsadres verschillend van uw facturatieadres ?
 1. Uw telefoonnummer laat de mazoutleverancier toe met u contact op te nemen teneinde een leveringsdatum af te spreken
 2. Bevestigen
 3. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

  U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.