Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Koudegolf in België: wacht niet langer om stookolie te bestellen

10 februari 2021
België wordt deze week getroffen door een koudegolf. Vergeet dan ook zeker niet om uw stookoliebestelling te plaatsen. Zo blijft het in huis gezellig warm!
Koudegolf in België: wacht niet langer om stookolie te bestellen

Nadat een grote koudegolf vanuit Rusland dit weekend onze noorderburen al in haar greep had, is deze week ook ons vlakke land en de noordelijke helft van Europa aan de beurt. Zeker de hele week krijgen we in heel België negatieve temperaturen. Er worden zelfs vriestemperaturen tot -15 °C voorspeld.

De verwarmingsketels zullen deze week dan ook op volle toeren draaien om ons tegen de kou te beschermen. Het zou nu dan ook een bijzonder slecht moment zijn om zonder stookolie te vallen. Niemand wil de koudste week van de winter immers zonder verwarming of warm water doorbrengen.

Controleer of u stookolie moet bestellen

We raden u aan om het resterende brandstofpeil in uw tank in het oog houden. Op die manier vermijdt u dat u zonder stookolie, en dus zonder verwarming, komt te zitten. Zorg ervoor dat u nog voldoende stookolie hebt om de komende weken door te komen. Vergeet niet dat uw verwarmingsketel in periodes van intense kou meer zal verbruiken.

Goed om te weten

Indien u niet over een pneumatische of elektronische meter beschikt, kunt u het resterende stookolieniveau inschatten met een lat met maatstrepen. Door de lengte en breedte van uw tank met de hoogte van het mazoutniveau te vermenigvuldigen, kunt u een ruwe inschatting maken van het aantal liter stookolie dat u nog in uw tank hebt.

Bestel uw stookolie op tijd

Is uw tank zo goed als leeg, denk er dan aan uw stookolie op tijd te bestellen. In de winter, en vooral bij zeer koud weer, verbruiken gezinnen meer stookolie. Mazoutleveranciers krijgen dan ook heel wat meer aanvragen te verwerken. Die stijgende vraag kan ertoe leiden dat de leveringstermijnen langer zijn dan in de zomer.

Een koudegolf, aangevuld met hevige sneeuwval, kan eveneens een vlotte stookolielevering in de weg staan.

Wilt u tijdig kunnen profiteren van de warmte die stookolie biedt, dan is het van cruciaal belang om niet te treuzelen met uw stookoliebestelling.

Bestel uw stookolie aan een goede prijs

Deze winter kunt u nog profiteren van een bijzonder aantrekkelijke prijs voor uw stookoliebestelling. Op deze maandag 8 februari betaalt u 0,5338 euro/liter. Een aankoop van 2000 liter kost u dus 1067,60 euro. Afgelopen jaar moest u in dezelfde periode 145,60 euro meer betalen voor een identieke levering.

Lees ook:

Hoe beschermt u uw mazout tegen de koude?

Waarop moet u letten als u in de winter stookolie bestelt?

Inloggen y
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y