Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Is de herfst een goede periode voor een mazoutbestelling?

21 september 2020
Nu de koudere dagen eraan komen, plaatsen steeds meer gezinnen een mazoutbestelling om zich voor te bereiden op de winter. Maar is de herfst wel het beste seizoen om uw tank voor de beste prijs te vullen?
Is de herfst een goede periode voor een mazoutbestelling?

De dagen worden korter en we krijgen de zon steeds minder vaak te zien. De herfst is in het land en heel wat gezinnen beslissen om een mazoutbestelling te plaatsen voor de komst van Koning Winter. Maar is de herfst wel een geschikte periode om uw mazouttank te vullen?

De mazoutprijs hangt hoofdzakelijk af van de aardolieprijs en in mindere mate van de vraag of de seizoenen. De aardoliekoers is bijzonder wispelturig omdat heel wat factoren er een invloed op hebben. De economische situatie, de geopolitieke context in de belangrijkste olieverbruikende en -producerende landen en de waarde van de dollar zijn elementen die de prijs doen schommelen. Het is dan ook erg moeilijk om te bepalen welk seizoen het meest geschikt is om mazout te bestellen.

De voordelen van een mazoutbestelling in de herfst

De herfst kan echter een interessant seizoen zijn om uw tank te vullen. Vanwege de toenemende vraag heeft de mazoutprijs de neiging om in de winter te stijgen. Als u in de eerste helft van dit jaar nog niet van de bijzonder lage prijzen geprofiteerd hebt, dient u nu geen moment te aarzelen om nog een aantrekkelijke prijs voor uw mazoutbestelling te krijgen.

Nu de winter weer voor de deur staat, verwerken de leveranciers steeds meer bestellingen. Om uw mazout snel en aan een voordelige prijs te ontvangen, kan het interessant zijn om te anticiperen en uw bestelling in de herfst te plaatsen. Als het kwik plots sterk zou dalen, bent u misschien genoodzaakt om dringend een bestelling te plaatsen en dat aan een minder voordelige prijs.

COVID zorgt voor onzekerheid op de markt

Na de uitzonderlijk lage prijzen tijdens de eerste maanden van dit jaar is de aardolieprijs in de zomer min of meer stabiel gebleven. De risico's op een tweede golf en de grootschalige lockdown in het Verenigd Koninkrijk en andere grote steden van Europa maken de mazoutprijzen erg onstabiel.

Half september kondigde de Libische oppositie aan dat ze de olieblokkade zou opheffen. Die blokkade werd enkele maanden geleden ingevoerd en legde de olieproductie van het land lam. De aankondiging heeft de opflakkering van de aardolieprijzen de afgelopen dagen een flinke knauw gegeven. Gezien de onzekere situatie op de markt kan het dan ook een uitstekende keuze zijn om uw stookolietank deze herfst nog te vullen.

Waarom een bestelling plaatsen op Mazoutonline?

Mazoutonline is een nationaal platform met ruim 80 mazoutleveranciers over het hele grondgebied. U vindt dus steeds meerdere leveranciers van Mazoutonline in uw buurt. Die aanwezigheid in het hele land geeft onze klanten de mogelijkheid om het hele jaar door van de beste prijzen te profiteren!

Lees ook:

Onze tips voor een vlekkeloze stookoliebestelling

Hoe vindt u de goedkoopste stookolieleverancier?

Mazout bestellen

Verder gaan

Inloggen
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y
Inschrijving y
  1. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

    U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.

Uw account werd aangemaakt, een bevestigingsmail werd u gestuurd Wenst u uw inschrijving te voltooien? Mijn inschrijving voltooien
  1. Is uw leveringsadres verschillend van uw facturatieadres ?
  1. Uw telefoonnummer laat de mazoutleverancier toe met u contact op te nemen teneinde een leveringsdatum af te spreken
  2. Bevestigen
  3. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

    U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.