Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

3 tips voor uw stookolieaankoop

02 februari 2021
Is uw tank bijna leeg? In dit artikel vertellen we u waar u op moet letten als u stookolie gaat kopen.
3 tips voor uw stookolieaankoop

Uw stookolietank is binnenkort leeg? U bent net verhuisd en van plan om uw eerste stookoliebestelling te plaatsen? In dit artikel geven we u enkele tips om alles vlot te laten verlopen.

1. Kies voor gewone of hoogwaardige stookolie

Het eerste wat u moet doen als u stookolie gaat kopen, is bepalen welk soort stookolie u wilt bestellen. In België zijn er namelijk twee soorten stookolie op de markt:

 • gewone of klassieke stookolie;
 • hoogwaardige stookolie, ook stookolie met hoog rendement genoemd. Afhankelijk van het merk krijgt deze stookolie soms een andere naam. Bij Mazoutonline heet ze Mazout Ultra.

Gewone stookolie is goedkoper dan hoogwaardige stookolie. Dankzij de verbeterende bestanddelen heeft hoogwaardige stookolie wel heel wat voordelen: een betere verbranding en dus een lager verbruik, een betere bescherming van uw verwarmingsinstallatie, een hogere weerstand tegen de koude, minder CO2-uitstoot, enz.

Naargelang uw behoeften en het bedrag dat u - op korte of middellange termijn - wilt besparen, kiest u voor het ene of het andere product. Staat uw tank bijvoorbeeld buiten, dan raden we u ten zeerste aan om te kiezen voor stookolie van hoogwaardige kwaliteit.

2. Vergelijk de prijzen voor uw stookolieaankoop

Bent u op zoek naar de meest aantrekkelijke prijs? Neem dan de tijd om het aanbod van de verschillende leveranciers uit uw regio te vergelijken. Elke verdeler mag zelf zijn prijzen bepalen. Hij mag wel niet meer vragen dan de officiële stookolieprijs die door de Belgische staat wordt vastgelegd.

Goed om te weten

Mazoutoline heeft een online tool om de prijzen van de leveranciers uit uw regio eenvoudig te vergelijken. U moet enkel maar uw postcode en het aantal liter dat u wilt bestellen ingeven. Vervolgens krijgt u een overzicht van de verschillende leveranciers uit uw regio.

3. Verlies de kwaliteit van het product en de dienstverlening niet uit het oog

Voordat u uw stookolieaankoop plaatst, dient u niet alleen te letten op de prijs maar ook op de kwaliteit van het product en de aangeboden diensten van de leverancier.

Het is namelijk belangrijk dat u uw woning verwarmt met kwalitatieve stookolie. Doet u dat niet, dan loopt u het risico dat u te veel verbruikt of uw verwarmingsketel beschadigt. Daarnaast is het ook veel aangenamer om te kunnen rekenen op een flexibele en betrouwbare leverancier die naar u luistert.

Lees ook:

5 tips voor een goedkopere stookolieaankoop

Wat is het beste moment om stookolie te kopen?

Mazout bestellen

Verder gaan

Inloggen
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y
Inschrijving y
 1. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

  U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.

Uw account werd aangemaakt, een bevestigingsmail werd u gestuurd Wenst u uw inschrijving te voltooien? Mijn inschrijving voltooien
 1. Is uw leveringsadres verschillend van uw facturatieadres ?
 1. Uw telefoonnummer laat de mazoutleverancier toe met u contact op te nemen teneinde een leveringsdatum af te spreken
 2. Bevestigen
 3. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

  U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.