Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Wat is het beste moment om stookolie te kopen?

22 juli 2016
Het beste moment om stookolie te kopen is het moment dat voorafgaat aan een prijsstijging.
Voordeliger mazout bestellen

De prijs van brandstoffen kan van de ene maand op de andere ingrijpend schommelen. Bestaan er momenten waarop het meer aangewezen is om stookolie te kopen? Mazoutonline deelt graag enkele tips met u.

1. Koop stookolie wanneer de prijs op zijn laagste peil staat

Het beste moment om stookolie te bestellen, is uiteraard het moment waarop de prijs het laagst staat. Die prijs wordt mee bepaald door de vraag naar en het aanbod van ruwe olie. In het verleden gold doorgaans dat, bij een stabiel aanbod, de vraag in grote mate afhing van de weersomstandigheden en dat men de evolutie van de stookolieprijs enigszins kon linken aan het verloop van de seizoenen. Die correlatie is vandaag veel minder voor de hand liggend. Zachte winters en schommelingen in de oliekoersen leverden soms in hartje winter uitzonderlijk goedkope mazout op.

Toch blijft de algemene trend van een minder grote vraag in de zomer overeind. Behoudens uitzonderingen is en blijft de zomerperiode dus vaak gunstig om stookolie te kopen.

2. De prijsevolutie opvolgen om op het juiste moment stookolie te kopen

Ideaal om stookolie te kopen op het juiste moment is de prijsevolutie op te volgen om zo de grote trends te kunnen ontwaren. Een goed geïnformeerde consument weet dat hij er geen belang bij heeft te wachten met zijn aankoop van stookolie wanneer hij ziet dat de prijzen in stijgende lijn evolueren. Zoals we al eerder aangaven, is het soms interessant stookolie in een kleinere hoeveelheid aan te kopen en te wachten om een bestelling van 2.000 liter brandstof te plaatsen.

Wie denkt dat de prijzen gaan dalen, kan de aankoop van stookolie soms beter wat uitstellen.

Om stookolie te kopen is het niet altijd raadzaam te wachten tot de tank leeg is

Soms is het beter niet te wachten om stookolie te bestellen tot de tank leeg is. De consument die in hartje winter zonder stookolie valt, zal verplicht zijn een dringende mazoutlevering te bestellen. Bovenop het ongemak van een lege tank, komt dan soms nog eens de toeslag voor een dringende tussenkomst.

Los van alle gunstige en ongunstige momenten, is het vooral raadzaam de stookolieprijzen te vergelijken van de verschillende leveranciers uit uw streek. U vindt ze op Mazoutonline. Maar niet alleen de prijs telt. Ook de aangeboden dienstverlening is van tel. Bepaalde mazoutleveranciers bieden faciliteiten aan, al dan niet tegen betaling, die een invloed kunnen hebben op uw keuze.

Inloggen y
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y
Inschrijving y
  1. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

    U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.

Uw account werd aangemaakt, een bevestigingsmail werd u gestuurd Wenst u uw inschrijving te voltooien? Mijn inschrijving voltooien
  1. Is uw leveringsadres verschillend van uw facturatieadres ?
  1. Facturatie adres :
  1. Uw telefoonnummer laat de mazoutleverancier toe met u contact op te nemen teneinde een leveringsdatum af te spreken
  2. Bevestigen
  3. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

    U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.