Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Is een mazoutbestelling van 2.000 liter altijd voordeliger?

03 juli 2016
Met een mazoutbestelling van meer dan 2000 liter kan men rekenen op een gunstiger tarief. De officiële prijs per liter is systematisch hoger dan bij een mazoutbestelling van meer dan 2000 liter. Zoveel is zeker.
Voordeliger mazout bestellen

Is het altijd oordeelkundig te wachten tot men huisbrandolie kan bestellen voor meer dan 2.000 liter? Niet altijd!

Inderdaad, tussen het moment dat u bestelt en uw eerstvolgende afvulling van minstens 2.000 liter kunnen de prijzen in mindere of in meerdere mate evolueren. Daarom is het niet altijd per se aangewezen om te wachten tot de voorraad huisbrandolie in de tank voldoende geslonken is om een grote hoeveelheid mazout te kunnen bestellen.

Een kleine hoeveelheid mazout bestellen op het juiste moment

In een context waarin de evolutie van de mazoutprijs haussegezind is, kan het interessant zijn een kleinere hoeveelheid mazout te bestellen vóór de prijzen gaan stijgen.

De voorbeelden zijn legio.

Op 13 april bedroeg de officiële prijs 0,4059 euro per liter voor een bestelling mazout van meer dan 2.000 liter, vergeleken met 0,4322 euro per liter voor een bestelling van een minder grote hoeveelheid.

Wie toen de keuze heeft gemaakt om op die datum mazout bij te bestellen zonder zijn tank te kunnen vullen met minstens 2.000 liter, mag zich gelukkig prijzen.

De dag erop klom de prijs voor een mazoutbestelling van meer dan 2.000 liter naar 0,4525 euro per liter, dus 2 cent meer dan wat die bewuste klant had betaald voor de levering van een kleinere hoeveelheid mazout.

De prijsevolutie analyseren alvorens mazout te bestellen

Het is dus altijd aangewezen de evolutie van de prijzen te analyseren en de mazoutprijzen te vergelijken. Op die manier kunt u besparingen doen. Het mag dan moeilijk zijn om lange tijd op voorhand te voorspellen hoe de prijzen van mazout gaan evolueren, toch kunnen er zich duidelijke trends aandienen. En zo zult u er ongetwijfeld in slagen een mazoutbestelling te plaatsen op het gepaste moment volgens het niveau van de brandstof in uw tank.

Mazoutonline analyseert regelmatig de markttrends. Volg de actualiteit van de mazoutprijzen om u een idee te vormen van het juiste moment waarop u huisbrandolie kunt kopen tegen de beste prijs.

Inloggen y
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y