Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Stookolie: wat moet u weten voor u een woning betrekt?

29 november 2019
Om uw verhuis op een seren manier te ervaren, is het belangrijk dat u over een aantal gegevens beschikt, met name over het verwarmingssysteem.
stookolie en verhuis

Informatie inwinnen bij de vorige bewoners voor uw verhuis

Bij de aankoop van een onroerend goed zult u de vorige eigenaars in principe moeten ontmoeten. Maak van die gelegenheid gebruik om hun een aantal inlichtingen te vragen waardoor u de verhuizing zo goed mogelijk kunt aanpakken.

Weten waar de tank zich bevindt en of het een ondergrondse tank is, is essentiële informatie. Ze zal u helpen bij uw volgende leveringen of als er zich een defect voordoet. De plaats van de stookketel kennen is eveneens van belang, al was het maar om na te gaan in welke staat hij verkeert of voor zijn onderhoud. Vergewis u ervan dat dit onderhoud gebeurd is wanneer het moest. Aarzel niet om vragen te stellen over het model van het toestel, over de werking en historiek ervan. Zo kunt u reageren wanneer er problemen zijn.

Het verbruik kennen

Deze informatie is cruciaal om uw volgende bestellingen te kunnen plannen. Ook stelt ze u in staat uw gedrag aan te passen om op een verantwoorde manier te verbruiken. Aarzel dus niet om aan de vorige bewoner te vragen hoeveel de installatie de afgelopen jaren verbruikte.

Het peil in de tank nagaan

Als deze informatie niet door de vorige eigenaars werd meegegeven, kunt u het restniveau meten door de peilmeter te controleren. Er bestaan verschillende modellen, het ene nauwkeuriger dan het andere: lat met maatstrepen, mechanische meter met vlotter, mechanische meter met pomp of elektronische meter die met ultrasoon geluid werkt.

Als zich op of in uw tank geen peilmeter bevindt, kunt u er een plaatsen, het peil van uw tank zelf berekenen of er een houten stok in steken.

Uw leverancier kiezen

De keuze van uw leverancier is iets wat u helemaal zelf beslist. Er zijn evenwel criteria die u bij het nemen van uw beslissing helpen, zodat u een optimale service geniet. Een daarvan is de kwaliteit van de stookolie. Hoe hoger die kwaliteit, des te beter zal uw installatie werken.

Kies voor stookolie van superieure kwaliteit, zoals Ultra huisbrandolie, die u een beter rendement biedt en uw installaties beschermt tegen pannes en technische problemen.

De efficiëntie van de leveringsdienst, de aanwezigheid van opslagplaatsen over heel het grondgebied en de vlotte betalingsmogelijkheden moeten eveneens uw keuze beïnvloeden. Wij stellen u voor de beste stookolieleveranciers in uw omgeving te vinden en hun prijzen te vergelijken.

Mazoutonline is dag en nacht en elke dag van de week bereikbaar en verzekert u snelle toegang tot meer dan 100 leveranciers. U hoeft alleen nog met de leverancier van uw keuze de leveringsmodaliteiten overeen te komen.

Lees ook:

Hoe weet u wanneer u stookolie moet bestellen?

Vergeet niet uw mazoutketel een onderhoudsbeurt te geven voordat de winter begint!

Mazout bestellen

Verder gaan

Inloggen
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y
Inschrijving y
  1. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

    U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.

Uw account werd aangemaakt, een bevestigingsmail werd u gestuurd Wenst u uw inschrijving te voltooien? Mijn inschrijving voltooien
  1. Is uw leveringsadres verschillend van uw facturatieadres ?
  1. Uw telefoonnummer laat de mazoutleverancier toe met u contact op te nemen teneinde een leveringsdatum af te spreken
  2. Bevestigen
  3. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

    U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.