Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Wat kost stookolie vandaag?

21 oktober 2019
Om u te helpen uw tank op het best mogelijke moment te vullen, vindt u op Mazoutonline op elk moment de dagprijs van stookolie terug.
prijs stookolie vandaag

Op Mazoutonline, de online bestelsite voor stookolie, volgt u bovendien de evolutie van de stookoliedagprijs op de voet. En omdat u de vinger aan de pols houdt, kunt u gemakkelijk het beste moment bepalen voor de aankoop van uw verwarmingsbrandstof.

Voordeligere dagprijs ten opzichte van vorig jaar

De dagprijs van stookolie bedraagt 0,6721 euro per liter voor een levering van minstens 2.000 liter en 0,7018 euro per liter voor kleinere bestellingen.

De afgelopen weken ging de prijs van huisbrandolie alle kanten uit. Vorige maand bijvoorbeeld klom de prijs van stookolie richting 70 cent. Voor een bestelling van 2.000 liter moest u op dat moment ongeveer 50 euro meer neertellen dan vandaag.

Omgekeerd lagen de prijzen twee weken geleden een pak onder de stookoliedagprijs. Een levering van 2.000 liter kostte dan 31,80 euro minder dan vorige maandag. De stookoliedagprijs is momenteel ook interessanter dan vorig jaar. Een jaar geleden betaalde u immers nog 1.526,60 euro voor een bestelling van 2.000 liter, dat is 182,40 euro meer dan vandaag.

Vergelijk en vind de beste stookoliedagprijs

Als het tijd is om uw tank te vullen en u zoveel mogelijk wilt besparen, kunt u op Mazoutonline de dagprijzen van stookolie bij de verdelers in uw buurt in enkele seconden vergelijken.

De in dit artikel genoemde prijzen zijn de officiële prijzen van huisbrandolie. Iedere leverancier mag, als hij dat wil, een lager tarief aanrekenen. Neem dus de tijd om uw verdeler zorgvuldig te kiezen, rekening houdend met de prijzen en diensten die hij aanbiedt.

Olieprijzen gaan op en neer

Dat de prijs van stookolie op dit moment zo sterk fluctueert, heeft alles te maken met de druk op de olieprijzen, waarvan de stookolieprijs rechtstreeks afhangt. De afgelopen maand schommelde de prijs van een vat Noordzee-Brent tussen 57 en 65 dollar.

De olieprijzen worden beïnvloed door de wereldwijd slabakkende vraag en het overvloedige aanbod van Amerikaanse ruwe olie. De prijzen blijven echter op een behoorlijk niveau als gevolg van de spanningen in de Arabisch-Perzische Golf, een strategisch gebied voor de olieproductie, en in Ecuador, Venezuela en Algerije, die een impact hebben op het marktaanbod.

In dit onrustige klimaat is het bijzonder moeilijk te voorspellen hoe de stookolieprijs verder zal evolueren.

Lees ook:

Stookolie kopen nu het herfst is

Welke factoren beïnvloeden de officiële mazoutprijs?

Mazout bestellen

Verder gaan

Inloggen
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y
Inschrijving y
  1. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis een gerechtvaardigd belang. Uw gegevens zullen worden bewaard voor de duur van het antwoord op uw verzoek. Bij een abonnement aan de Newsletter, zullen uw gegevens bewaard worden voor de duur van deze dienst. De verplichte velden zijn aangegeven. U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA).). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid
Uw account werd aangemaakt, een bevestigingsmail werd u gestuurd Wenst u uw inschrijving te voltooien? Mijn inschrijving voltooien
  1. Is uw leveringsadres verschillend van uw facturatieadres ?
  1. Uw telefoonnummer laat de mazoutleverancier toe met u contact op te nemen teneinde een leveringsdatum af te spreken
  2. Bevestigen