Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Wat is de mazoutprijs van vandaag?

12 oktober 2020
Wat is de mazoutprijs van vandaag? Hoe is de mazoutprijs de afgelopen dagen, weken en maanden geëvolueerd? Mazoutonline informeert u.
Wat is de mazoutprijs van vandaag?

De mazoutprijs schommelt haast dagelijks in België en volgt de ontwikkelingen op de aardoliemarkt op de voet. Het is dan ook niet altijd eenvoudig om de evolutie te volgen en het beste moment voor uw bestelling te bepalen. In dit artikel gaan we dieper in op de mazoutprijs van vandaag en de ontwikkelingen van de afgelopen weken.

De mazoutprijs gaat in stijgende lijn

Vandaag, 12 oktober, bedraagt de mazoutprijs 0,4319 euro per liter als u minstens 2000 liter bestelt en 0,4613 euro per liter als u een kleinere hoeveelheid nodig hebt.

In de loop van de afgelopen week heeft de prijs de weg naar boven ingezet. Afgelopen maandag betaalde u nog respectievelijk 0,4047 en 0,4341 euro per liter. Een mazoutlevering van 2000 liter was afgelopen week dus 54,40 euro goedkoper dan vandaag.

De mazoutprijs van vandaag is ook hoger dan die van afgelopen maand. Op 12 september diende u 797 euro neer te tellen voor een bestelling van 2000 liter mazout, ofwel 66,80 euro minder dan deze maandag.

De mazoutprijs is vandaag een stuk interessanter dan vorig jaar

Als we de mazoutprijs van vandaag met die van afgelopen jaar op dezelfde datum vergelijken, stellen we vast dat u nu een stuk goedkoper af bent.

Op 12 oktober 2019 bedroeg de mazoutprijs in België 0,6718 euro per liter voor elke bestelling van 2000 liter of meer. Een aankoop van 2000 liter kostte toen 1343,60 euro, ofwel 479,80 euro meer dan vandaag.

Hoewel de mazoutprijs van vandaag hoger is dan de afgelopen weken, blijft hij nog steeds erg voordelig in vergelijking met de tarieven van de afgelopen jaren.

De dagprijs van mazout verandert mee met de olieprijzen

Beetje bij beetje kruipt de mazoutprijs terug naar het niveau van eind augustus. Vergeet niet dat de mazoutprijs tijdens de eerste vier maanden van dit jaar sterk gedaald is vanwege de coronacrisis. De prijs kende een stevige opflakkering in de maand juli, voordat hij in augustus lichtjes daalde en in september verder wegzakte.

Sinds het begin van de maand oktober zien we weer een stijgende curve. De heropleving van de olieprijzen lijkt hierin een cruciale rol te spelen. Die prijzen worden de hoogte ingejaagd door de doorgang van de orkaan Delta in het ontginningsgebied voor aardolie in de Golf van Mexico en de hoop met betrekking tot het invoeren van een economisch relanceplan in de Verenigde Staten.

Lees ook:

De evolutie van de stookprijs in het 3e kwartaal van 2020

Is de herfst een goede periode voor een mazoutbestelling?

Mazout bestellen

Verder gaan

Inloggen
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y
Inschrijving y
  1. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

    U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.

Uw account werd aangemaakt, een bevestigingsmail werd u gestuurd Wenst u uw inschrijving te voltooien? Mijn inschrijving voltooien
  1. Is uw leveringsadres verschillend van uw facturatieadres ?
  1. Uw telefoonnummer laat de mazoutleverancier toe met u contact op te nemen teneinde een leveringsdatum af te spreken
  2. Bevestigen
  3. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

    U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.