Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Spanningen tussen China en de VS: het moment om stookolie te bestellen

16 augustus 2019
De handelsrelaties tussen China en de Verenigde Staten staan weer op scherp. Die situatie doet de prijs voor uw stookoliebestelling dalen. Profiteer ervan!
Spanningen tussen China en de VS: prijs op Mazoutonline

Begin augustus liet Amerikaans president Donald Trump weten dat er vanaf 1 september 2019 nieuwe douaneheffingen komen op de invoer uit China. Hij wil namelijk de douanerechten die reeds voor bepaalde producten van Chinese herkomst gelden, uitbreiden tot nagenoeg de hele import uit dat land.

Na een korte periode van rust worden de spanningen tussen beide wereldgrootmachten dus opnieuw opgevoerd. Die situatie heeft een impact op de prijs die u moet betalen voor een stookoliebestelling.

Het conflict doet de prijs van een stookoliebestelling dalen

De aankondiging van deze nieuwe beperkingen had als gevolg dat de koersen voor ruwe olie daalden. Terwijl op 31 juli 2019 nog meer dan 65 dollar voor een vat werd neergeteld, daalde Brent-olie uit de Noordzee amper enkele dagen later tot onder de 60 dollar.

De weerslag op de stookolieprijs liet zich snel voelen. Terwijl een stookoliebestelling van 2.000 liter begin augustus 1.370,20 euro kostte, betaalt u daar nu nog maar 1.330,80 euro voor, dus zowat veertig euro minder.

De VS en China wegen op de mondiale vraag naar aardolie

Maar hoe komt het dat de gespannen handelsrelaties tussen Beijing en Washington de prijs voor een stookoliebestelling in België doen dalen? Dat is eenvoudig te verklaren.

De Verenigde Staten en China zijn de twee machtigste economieën op aarde. Zij bezetten de eerste en de tweede plaats als verbruikers van aardolie. Volgens de cijfers van het Internationaal Energieagentschap (IEA) laten beide landen een vraag van respectievelijk 17,9 miljoen en 12,3 miljoen vaten aardolie per dag optekenen. Ze hebben dus een grote invloed op de wereldvraag naar ruwe olie. De handelsspanningen en douaneheffingen vertragen de economische groei van beide landen, wat hun dagelijkse vraag naar aardolie doet afnemen.

Het is de wet van vraag en aanbod die de prijs van uw stookoliebestelling beïnvloedt

Wanneer de vraag naar aardolie afneemt terwijl het aanbod stabiel blijft, dalen de bedragen waartegen de aardolie wordt verkocht. Aangezien de prijs van een stookoliebestelling rechtstreeks afhangt van de koersen voor het zwarte goud, zal ook die prijs een dalende trend vertonen.

Voor consumenten van stookolie is dit dus een uitstekend moment om een stookoliebestelling te plaatsen en hun tank te vullen in het vooruitzicht van de herfst.

Lees ook:

De impact van het Chinees-Amerikaanse conflict op uw stookoliebestelling

Evolutie van de stookolieprijs: een vat Brent, wat is dat?

Inloggen y
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y