Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Ondanks de coronaviruscrisis wordt stookolie weer duurder

10 februari 2020
Nadat de prijs van stookolie tussen 7 januari en 5 februari fors was gedaald, lijkt die nu weer in stijgende lijn te gaan. Een korte analyse.
Ondanks de coronaviruscrisis wordt stookolie weer duurder

Hoe is de prijs van stookolie de afgelopen dagen en weken geëvolueerd? Mazoutonline houdt de vinger aan de pols en helpt u een beter inzicht te krijgen in de mazoutmarkt.

Stookolieprijs klimt tot net boven de 60 cent

De prijs van stookolie in België is momenteel vastgesteld op:

  • 0,6066 euro per liter voor bestellingen van minstens 2.000 liter;
  • 0,6362 euro per liter voor kleinere bestellingen.

Een mazoutlevering van 2.000 liter kost deze maandag dus niet meer dan 1.213,20 euro. De prijzen die we in dit artikel vermelden zijn maximumprijzen, vastgesteld door de Belgische Staat.

Stookolieprijs in één maand -18%

De afgelopen week is de prijs van stookolie weer gedaald, met een dieptepunt op woensdag met 0,5772 euro per liter voor bestellingen van minstens 2.000 liter. De mazoutprijs is sinds begin 2019, meer dan een jaar geleden, niet meer zo laag geweest.

De voorbije weken is de prijs van stookolie stevig gezakt, met slechts hier en daar op sommige dagen een lichte opflakkering. Op 7 januari bedroeg de prijs van stookolie nog steeds meer dan 70 cent (0,7031 euro/liter). Daarna tuimelde die tot 5 februari in verschillende fasen naar beneden.

Een nieuwe prijsstijging in het verschiet?

De laatste vijf dagen lijkt de prijs van stookolie na twee opeenvolgende stijgingen weer een opwaartse trend te vertonen. Voor een mazoutbestelling van 2.000 liter betaalt u vandaag immers zo'n tien euro meer dan vorige week.

Gelet op de evolutie van de mazoutprijzen van het afgelopen jaar blijft die prijs echter nog steeds bijzonder voordelig. Als uw tank bijna leeg is, is het nu een goed moment om een afspraak te maken met uw leverancier. Bovendien is het op dit moment moeilijk te voorspellen of de mazoutprijs zal blijven stijgen of dat die zich de komende dagen zal stabiliseren.

Goed om weten

Als de prijs van stookolie weer omhoog gaat, dan komt dat omdat die de olieprijs volgt, die eveneens lichtjes is gestegen na een daling van meer dan 12% in één maand. De olieprijzen worden sterk beïnvloed door de coronavirusepidemie, waardoor de vraag naar olie in China, een van 's werelds grootste olieverbruikers, vertraagt.

Lees ook:

Het coronavirus doet de prijs van uw stookoliebestelling dalen

Waarop moet u letten als u in de winter stookolie bestelt?

Mazout bestellen

Verder gaan

Inloggen
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y
Inschrijving y
Uw account werd aangemaakt, een bevestigingsmail werd u gestuurd Wenst u uw inschrijving te voltooien? Mijn inschrijving voltooien
  1. Is uw leveringsadres verschillend van uw facturatieadres ?
  1. Uw telefoonnummer laat de mazoutleverancier toe met u contact op te nemen teneinde een leveringsdatum af te spreken
  2. Bevestigen