Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Mazoutprijs per liter blijft onder één euro in maart

25 maart 2024
In maart evolueerde de mazoutprijs regelmatig maar bleef hij onder de grens van één euro per liter. We analyseren voor u het recente prijsverloop.
Mazoutprijs per liter blijft onder één euro in maart

Wanneer moet u mazout bestellen om de beste prijs te krijgen? Velen van ons stellen zich vandaag de dag deze vraag, zeker vanwege de huidige onzekere situatie.

Hoewel de mazoutprijs in maart relatief stabiel bleef, ondanks een stijging in de afgelopen dagen, laat de huidige internationale context uitschijnen dat de olieprijzen in de komende weken weer aanzienlijk zouden kunnen stijgen.

5 cent meer per liter mazout

Voor een mazoutbestelling van 2.000 liter diende u op 1 maart een bedrag van 0,9282 euro per liter te betalen. Enkele weken later, op 26 maart, was de literprijs gestegen tot 0,9597 euro, een stijging van ongeveer 63 euro voor een bestelling van 2.000 liter brandstof.

Afgelopen maand was dinsdag 12 maart de beste dag om uw mazoutbestelling aan het voordeligste tarief te plaatsen. Op die dag bedroeg de officiële prijs voor een liter mazout in totaal 0,9158 euro. Voor een levering van 2.000 liter brandstof zou u dan een factuur van 1.831,6 euro ontvangen hebben.

Voor de hoogste prijs moeten we teruggaan naar woensdag 20 maart, met een prijs per liter van 0,9842 euro. In acht dagen tijd was de mazoutprijs met bijna 7 cent per liter gestegen, met een bedrag van 1.968,4 euro voor een bestelling van 2.000 liter als resultaat.

Wispelturige olieprijzen hebben invloed op de mazoutprijs

Hoewel de stijging van de mazoutprijs in maart nog relatief beperkt bleef, zou die opwaartse trend zich in de komende weken weleens sterker kunnen doorzetten.

Enerzijds heeft Oekraïne, dat al twee jaar te kampen heeft met de Russische invasie, de aanvallen in de afgelopen weken opgevoerd. De aanvallen richten zich hoofdzakelijk op energie-infrastructuur, wat zou kunnen leiden tot een tekort aan aanbod en stijgende mazoutprijzen.

Anderzijds biedt de VN-resolutie die oproept tot een staakt-het-vuren in de Gazastrook een sprankje hoop om de rust te doen weerkeren in het Midden-Oosten. Na die aankondiging herpakten de olieprijzen zich, ook al blijven investeerders de geopolitieke spanningen op de voet volgen.

Lees ook

De hoogste mazoutprijs sinds november

Wat is de officiële stookolieprijs?

Inloggen y
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y