Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Mazoutprijs daalt weer flink

07 oktober 2019
De temperaturen schieten omlaag, net als de mazoutprijs. Laat die kans niet liggen en vul uw tank tegen een voordelige prijs!
Mazoutprijs daalt weer flink

Vandaag, maandag 7 oktober, ligt de mazoutprijs vast op 0,6572 euro per liter als u ten minste 2.000 liter brandstof koopt. Bestelt u een kleinere hoeveelheid, dan bedraagt het tarief 0,6858 euro per liter.

Mazoutprijs lager dan vorige week

De mazoutprijs is niet meer zo laag geweest sinds 5 september, iets meer dan een maand geleden dus. De eerste twee weken van september volgde het stookolietarief inderdaad een stijgende curve, om op 18 september het bedrag van 0,7203 euro per liter te bereiken voor een bestelling van 2.000 liter of meer. De mazoutprijs was op dat moment al vier maanden niet meer zo hoog geweest. Half september kostte een stookolielevering van 2.000 liter u dan ook zowat 125 euro meer dan vandaag.

Maar na 18 september is de mazoutprijs op een paar opflakkeringen na globaal weer gaan dalen. Die daling is in het begin van deze maand nog scherper geworden. Deze maandag kost een stookoliebestelling van 2.000 liter 73,80 euro minder dan de eerste dag van de maand.

Sombere context voor de vraag naar aardolie

Als de mazoutprijs momenteel daalt, dan komt dat doordat hij nauw samenhangt met de evolutie van de prijzen voor ruwe olie. De jongste weken zijn die plots gestegen als gevolg van een drone-aanval tegen de olie-installaties in Saudi-Arabië, de grootste producent van het zwarte goud ter wereld. Toch was die prijsstijging van relatief korte duur: een vat Brent uit de Noordzee, de referentie voor het stookolietarief in België, kost vandaag opnieuw minder dan 60 dollar.

Saudi-Arabië heeft immers snel gereageerd om de situatie zo snel mogelijk te herstellen en het wereldwijde aanbod van ruwe olie niet te laten instorten. De leveringen hebben er niet onder geleden. Bovendien hebben we vandaag te maken met een niet te onderschatten economische vertraging, meer bepaald als gevolg van de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en Europa, wat een weerslag heeft op de vraag naar aardolie. Ten slotte weegt de verhoging van de productie – 12 miljoen vaten per dag – en van de Amerikaanse stocks van ruwe olie eveneens op de petroleumprijzen en bijgevolg ook op de mazoutprijs.

Profiteer van een aantrekkelijke mazoutprijs om uw tank te vullen

Als u uw tank moet vullen, is dit dus het geknipte moment om uw bestelling te plaatsen. Op het platform Mazoutonline kunt u gemakkelijk de mazoutprijzen vergelijken die de leveranciers in uw streek hanteren, gewoon door uw postcode in te voeren en het aantal liters dat u wilt kopen op te geven.

Met onze online tool kunt u ook in één oogopslag bekijken welke diensten die leveranciers nog aanbieden:

  • toevoeging van antivries;
  • expreslevering;
  • levering op zaterdag;
  • betaalopties;

Lees ook:

Prijs voor stookolielevering deze week aantrekkelijker

Uw stookoliefactuur betalen

Inloggen y
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y