Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Prijs voor stookolielevering deze week aantrekkelijker

30 september 2019
Regelmatig informeert Mazoutonline u over de prijs voor een stookolielevering. Goed nieuws deze week: het tarief daalt.
prijs stookolie aantrekkelijker

De prijs voor een stookolielevering evolueert voortdurend omdat hij gekoppeld is aan de schommelingen van de koers voor ruwe olie. Sinds een dag of tien tekenen we globaal een dalende trend op. Dit is dus het uitgelezen moment om uw stookolie te bestellen aangezien het weer ook al wat onaangenamer wordt en de temperaturen dalen.

Prijs voor een stookolielevering vandaag minder hoog

De prijs voor een stookolielevering is vandaag voor 2.000 liter vastgelegd op 1.366,40 euro (0,6832 euro/liter), wat 29 euro minder is dan afgelopen week. Het is zelfs 74,20 euro minder dan op 18 september, toen de prijs voor huisbrandolie 72,03 euro per liter bereikte. Zo'n piek was al van 23 mei geleden.

Ook in vergelijking met vorig jaar blijkt de prijs voor een stookolielevering op deze laatste dag van de maand bijzonder voordelig. U bespaart deze maandag immers 134,20 euro in vergelijking met een bestelling die u een jaar geleden plaatste.

Nu stookolie laten leveren: een interessante optie

Nu de herfst in het land is kan het bijgevolg bijzonder verstandig zijn uw aankoop van stookolie in deze periode te doen. Op die manier krijgt u:

  • een aantrekkelijke prijs voor uw stookolielevering;
  • een volle tank om de herfst- en winterkou een stapje voor te zijn;
  • een flexibele levering aangezien de leveranciers nog niet verdrinken in bestellingen, nu het stookseizoen nog maar pas is begonnen.

Bovendien hebt u altijd de mogelijkheid om een nog aantrekkelijkere prijs voor uw stookolielevering te krijgen als u de tarieven vergelijkt die de verschillende verkopers in uw regio hanteren. Dankzij de online prijsvergelijker voor stookolie van Mazoutonline gaat dit heel snel. U hoeft slechts uw postcode en het aantal liters stookolie dat u wilt bestellen in te voeren. Meteen verschijnt de lijst van leveranciers die in uw gemeente leveren en de prijzen die ze hanteren. U moet dan enkel nog kiezen en uw bestelling plaatsen.

Prijs voor stookolieleveringen beïnvloed door de aardoliekoersen

Zoals reeds vermeld hangt de prijs voor een stookolielevering hoofdzakelijk af van de stand van de koersen voor het zwarte goud op de internationale markten. En sinds een tiental dagen vertonen die een dalende trend. Brent uit de Noordzee, die als referentie dienst doet voor het bepalen van de stookolieprijs in België, is in prijs gedaald van 68 dollar per vat op 16 september jongstleden tot 61,50 dollar vandaag.

De koersen lijken tot bedaren te zijn gekomen na de pijlsnelle stijging van midden september. Die stijging was op haar beurt het gevolg van de drone-aanvallen tegen twee strategische productiesites van Saudi-Arabië op 14 september, die de productie van dat land – de belangrijkste olieproducent ter wereld – met de helft hebben doen dalen.

Saudi-Arabië heeft echter snel aangekondigd dat de installaties op het einde van de maand weer operationeel zouden zijn, en dat heeft de markten gerustgesteld zodat de prijzen opnieuw daalden.

Lees ook:

De huidige stookolieprijs onder druk door de spanningen in de Golf

Waarom orkanen de stookolieprijzen kunnen doen stijgen of dalen

Inloggen y
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y