Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Hoeveel bedraagt de huisbrandolieprijs?

30 maart 2020
De huisbrandolieprijs stond de afgelopen week op zijn laagste punt in vier jaar. Die dalende trend is de afgelopen dagen wel gekeerd. Toch blijft de prijs nog zeer aantrekkelijk.
huisbrandolieprijs

De schommelingen in de aardolieprijs zorgen ervoor dat de huisbrandolieprijs voortdurend evolueert. We volgen die schommelingen op de voet zodat we u kunnen informeren wanneer u het best een bestelling plaatst.

Een dalende huisbrandolieprijs: -38 % op uw stookoliebestelling in één jaar

Afgelopen maandag zakte de huisbrandolieprijs naar het laagste peil in vier jaar tijd. Voor een mazoutlevering van minimaal 2000 liter betaalde u 0,4093 euro per liter. De rest van de week is de prijs wel lichtjes terug gaan stijgen. Na een stijging tot iets meer dan 42 cent per liter, zakte de prijs afgelopen zaterdag terug tot 0,4188 euro per liter.

Vandaag betaalt u voor een levering van 2000 liter dus maximaal 837,60 euro, ofwel 19 euro meer dan afgelopen week. Bestelt u vandaag, op 30 maart 2020, dan bespaart u toch een mooi bedrag van 262,20 euro in vergelijking met afgelopen maand en maar liefst 517,40 euro in vergelijking met dezelfde dag in 2019!

De huisbrandolieprijs geldt tot de levering

Is uw tank (bijna) leeg? Dan is het nu het uitgelezen moment om een stookoliebestelling te plaatsen. Houd er wel rekening mee dat de leveranciers het momenteel bijzonder druk hebben. Iedereen wil immers van de aantrekkelijke mazoutprijs profiteren. De levertermijnen zijn dus iets langer dan gebruikelijk. U hoeft zich echter geen zorgen te maken. De prijs op de dag van uw digitale bestelling blijft van toepassing tot uw bestelling geleverd is.

Het coronavirus doet de huisbrandolieprijs dalen


Sinds het begin van 2020 is de huisbrandolieprijs in vrije val. Op 1 januari bedroeg de prijs nog bijna 70 cent per liter voor een stookoliebestelling van minimaal 2000 liter. In slechts drie maanden tijd is het tarief van stookolie met meer dan 40 % gedaald.

De sterke daling van de huisbrandolieprijs is te wijten aan de uitbraak van COVID-19. We leven momenteel in een situatie die niemand had zien aankomen. De pandemie heeft een enorme impact op de wereldeconomie en, bijgevolg, op de aardolievraag op de internationale markten. Het aanbod is groter dan de vraag en de koers van het zwarte goud daalt. De huisbrandolieprijzen volgen.

De laagste aardolieprijs sinds 2003

De aardolieprijs staat vandaag op het laagste peil sinds zeventien jaar. Een vat Brentolie kost vandaag minder dan 23 dollar, terwijl dat aan het begin van het jaar nog 65 dollar was.

De prijzen zijn in elkaar gestuikt door de ernst van de pandemie, met name in de Verenigde Staten. De verklaringen van Donald Trump, die vreest dat de Amerikaanse economie midden april nog niet opnieuw kan opstarten, spelen hierbij zeker een rol. Daarnaast is de prijzenoorlog tussen Rusland en Saoedi-Arabië een belangrijke factor. Tot slot eindigt op 31 maart de productiebeperking voor de leden van de OPEC+.

Het is moeilijk te voorspellen hoelang deze gezondheidscrisis zal duren en hoe de wereldeconomie eruit zal komen. We kunnen dan ook niet inschatten hoe de huisbrand- en aardolieprijzen in de komende weken en maanden zullen evolueren.

Lees ook:

De officiële mazoutprijs bereikt het laagste peil in vier jaar!

Wordt mazout goedkoper in de lente?

Mazout bestellen

Verder gaan

Inloggen
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y
Inschrijving y
  1. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

    U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.

Uw account werd aangemaakt, een bevestigingsmail werd u gestuurd Wenst u uw inschrijving te voltooien? Mijn inschrijving voltooien
  1. Is uw leveringsadres verschillend van uw facturatieadres ?
  1. Uw telefoonnummer laat de mazoutleverancier toe met u contact op te nemen teneinde een leveringsdatum af te spreken
  2. Bevestigen
  3. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

    U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.