Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

De stookolieprijs in België blijft stijgen

08 februari 2021
De stookolieprijs in België gaat verder op de stijgende lijn die hij iets meer dan drie maanden geleden heeft ingezet.
De stookolieprijs in België blijft stijgen

Nadat de prijs tijdens de laatste twee weken van januari min of meer constant is gebleven, heeft hij sinds het begin van februari de weg naar boven weer ingezet.

Stookolieprijs in België boven 53 eurocent per liter

Stookolie kost momenteel 0,5338 euro per liter voor elke bestelling van minimaal 2000 liter en 0,5632 euro voor kleinere leveringen.

Een stookolielevering van 2000 liter kost u vandaag dus maximaal 1067,60 euro, ofwel:

 • 46,80 euro meer dan afgelopen week;
 • 40,40 meer dan twee weken geleden;
 • en 78,60 euro meer dan afgelopen maand.

Goed om te weten

Om uw stookolie zo goedkoop mogelijk te bestellen, kunt u steeds het aanbod van de stookolieleveranciers uit uw regio vergelijken. Sommige leveranciers bieden namelijk een stookolieprijs die lager is dan het officiële tarief.

De stookolieprijs in België volgt de stijging van de aardolieprijzen

De stookolieprijs is de afgelopen dagen gestegen omdat hij de curve van de aardolieprijzen volgt. Die prijzen zijn sinds eind januari omhoog geschoten.

In België kijken we voor de stookolieprijs naar de prijs van een vat Brent-olie uit de Noordzee. Die prijs is opnieuw boven 60 dollar gestegen. Het is al van eind januari 2020, en dus voor de uitbraak van de coronapandemie, geleden dat de prijs dergelijk niveau heeft gehaald.

De markten leggen hun hoop in de vaccinatiecampagnes tegen het coronavirus en de belofte van een economisch steunplan van de Amerikaanse overheid. Ze zijn dan ook vrij optimistisch over het herstel van de economie en de wereldwijde olievraag, wat de koers van het zwarte goud een duwtje in de rug geeft.

De stookolieprijs in België is nog ver verwijderd van het niveau van voor de gezondheidscrisis

De stookolieprijs in België is echter nog ver verwijderd van het niveau van voor het begin van de pandemie. Gedurende de twee jaren voor de crisis, in 2018 en 2019, schommelde de stookolieprijs tussen 0,5703 euro en 0,7977 euro per liter voor een stookoliebestelling van minstens 2000 liter.

De koers van het zwarte goud en de stookolieprijzen in België zijn begin januari 2020 naar beneden beginnen tuimelen. Dat kwam door de uitbraak van het coronavirus in China - de grootste olieverbruiker ter wereld - met directe gevolgen voor de economie van het land. Hoewel de prijs de afgelopen maanden gestegen is, blijft hij nog steeds erg voordelig in vergelijking met de afgelopen jaren.

Lees ook:

Mazout is een goedkope energiebron

Welke voorspellingen voor de stookolieprijs in 2021?

Mazout bestellen

Verder gaan

Inloggen
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y
Inschrijving y
 1. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

  U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.

Uw account werd aangemaakt, een bevestigingsmail werd u gestuurd Wenst u uw inschrijving te voltooien? Mijn inschrijving voltooien
 1. Is uw leveringsadres verschillend van uw facturatieadres ?
 1. Uw telefoonnummer laat de mazoutleverancier toe met u contact op te nemen teneinde een leveringsdatum af te spreken
 2. Bevestigen
 3. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

  U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.