Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

De prijs voor een stookolielevering blijft stijgen

18 januari 2021
De maand januari is halfweg en we stellen vast dat de prijs voor een stookolielevering blijft stijgen. Voor het eerst sinds enkele weken betaalt u nu meer dan 51 eurocent per liter.
De prijs voor een stookolielevering blijft stijgen

Het is overigens de derde opeenvolgende week dat de prijs omhoog gaat. Met een officieel tarief van 0,5170 euro per liter voor elke bestelling van 2000 liter of meer betaalt u voor een stookolielevering van 2000 liter vandaag 1034 euro.

Stookolie duurder dan aan het begin van dit jaar

Afgelopen week diende u voor een levering van 2000 liter een bedrag van 995,20 euro (0,4976 euro/liter) te betalen. Twee weken geleden was u voor een stookoliebestelling van dezelfde hoeveelheid nog goedkoper af: 976,80 euro (0,4884 euro/liter).

Goed om te weten

Aarzel niet om een vergelijking te maken tussen de aanbiedingen van de leveranciers die in uw regio actief zijn om stookolie goedkoper te bestellen. De prijzen die we in dit artikel gebruiken, zijn namelijk de officiële prijzen die door de Belgische staat zijn vastgelegd. Elke leverancier mag echter een lagere prijs aanbieden.

De coronavaccins geven de stookolieprijs een duwtje in de rug

De afgelopen weken heeft de stookolieprijs de weg naar boven duidelijk ingezet. Die stijging heeft te maken met de aardolieprijzen.

Sinds het begin van de maand november en vooral sinds het begin van dit jaar kent de prijs van het zwarte goud een opmerkelijke stijging. Aan het einde van afgelopen week bereikte de prijs van een vat Brent-olie uit de Noordzee, dé referentie voor het bepalen van de stookolieprijs in België, een prijs van 57 dollar. Dat was het hoogste peil in tien maanden.

Het jaar 2020 was een echt rampjaar voor de oliemarkt. Investeerders zijn wel relatief optimistisch over de opflakkering van de wereldwijde olievraag in de komende maanden. Die vraag zou ondersteund moeten worden door de wereldwijde start van de vaccinatiecampagnes tegen COVID-19.

Een lagere stookolieprijs dan afgelopen jaar

Als we de prijs vergelijken met het afgelopen jaar is de consument in het voordeel. Dag op dag een jaar geleden moest u 1317,40 euro (0,6587 euro/liter) neertellen voor een stookolieaankoop van 2000 liter, ofwel 283,40 euro meer dan vandaag.

Januari 2020 was overigens het moment waarop de stookolieprijzen begonnen te dalen. De verspreiding van het coronavirus, op dat moment enkel nog in China, was de grote boosdoener.

Lees ook:

Waarom verschilt de prijs per mazoutleverancier?

Waarom nu stookolie bestellen?

Mazout bestellen

Verder gaan

Inloggen
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y
Inschrijving y
  1. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

    U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.

Uw account werd aangemaakt, een bevestigingsmail werd u gestuurd Wenst u uw inschrijving te voltooien? Mijn inschrijving voltooien
  1. Is uw leveringsadres verschillend van uw facturatieadres ?
  1. Uw telefoonnummer laat de mazoutleverancier toe met u contact op te nemen teneinde een leveringsdatum af te spreken
  2. Bevestigen
  3. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

    U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.