Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Waarom nu stookolie bestellen?

04 januari 2021
Als u aan het begin van dit jaar uw stookoliebestelling plaatst, profiteert u van een voordelige prijs en omzeilt u eventuele prijsstijgingen in de komende maanden.
Waarom nu stookolie bestellen?

Is uw stookolietank gevuld voor de winter? Als dat niet zo is, aarzelt u best niet te lang om uw bestelling te plaatsen.

Voordeligere stookolie dan de afgelopen jaren

De stookolieprijs in België ligt vandaag vast op 0,4850 euro per liter, als u ten minste 2000 liter huisbrandolie bestelt. Een stookoliebestelling van 2000 liter kost u bijgevolg 970 euro.

Een stookoliebestelling neemt steeds een hele hap uit het gezinsbudget. Vandaag stellen we vast dat de prijs wel voordeliger is dan de afgelopen jaren. Afgelopen jaar moest u in dezelfde periode in totaal 1383,20 euro neertellen voor een aankoop van dezelfde hoeveelheid. Dat is 413,20 euro meer dan vandaag. Twee jaar geleden kostte een bestelling u 1187 euro en drie jaar geleden was dat nog 1242 euro.

Goed om te weten

Als we de huidige stookolieprijs met die van de afgelopen maanden vergelijken, lijkt deze vandaag relatief hoog te zijn. Vergeet echter niet dat de stookolieprijs sinds het begin van de gezondheidscrisis en de COVID-19-pandemie uitzonderlijk laag is gebleven.

Nu stookolie bestellen om een prijsstijging te vermijden

Als u nu stookolie bestelt, omzeilt u ook mogelijke prijsstijgingen in de komende maanden. Hoewel de evolutie van de stookolieprijs moeilijk te voorspellen is, zijn de experten het erover eens dat de prijs, na een mistroostig jaar, in 2021 terug zal opflakkeren.

Die trend zien we overigens al sinds het begin van de maand september. De aardolieprijzen zijn geleidelijk uit het dal gekropen nadat ze sterk beïnvloed werden door de lockdowns en de wereldwijde gezondheidsmaatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Zo zakte de prijs van een vat Brent-olie in april onder 16 dollar per vat. Vandaag is de prijs opnieuw gestegen tot meer dan 50 dollar per vat.

De analisten voorspellen dat de aardolieprijzen in de komende maanden opnieuw zullen stijgen. De vaccins tegen het coronavirus zouden de wereldwijde aardolievraag opnieuw moeten aanwakkeren. Aarzel dus niet om nu uw stookolie te bestellen als u van een aantrekkelijke prijs wilt profiteren.

Lees ook:

Evolutie van de stookolieprijs in het 4e kwartaal van 2020

Welke voorspellingen voor de stookolieprijs in 2021?

Mazout bestellen

Verder gaan

Inloggen
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y
Inschrijving y
  1. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

    U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.

Uw account werd aangemaakt, een bevestigingsmail werd u gestuurd Wenst u uw inschrijving te voltooien? Mijn inschrijving voltooien
  1. Is uw leveringsadres verschillend van uw facturatieadres ?
  1. Uw telefoonnummer laat de mazoutleverancier toe met u contact op te nemen teneinde een leveringsdatum af te spreken
  2. Bevestigen
  3. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

    U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.