Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Waarom verschilt de prijs per mazoutleverancier?

28 december 2020
Misschien is het u al opgevallen dat mazoutleveranciers hun verwarmingsbrandstof niet aan dezelfde prijs verkopen. We leggen u uit hoe dat komt.
Waarom verschilt de prijs per mazoutleverancier?

In België zijn er ongeveer 350 mazoutleveranciers waarvan er een kleine 100 terug te vinden zijn op het platform Mazoutonline. Het is u misschien al opgevallen dat die leveranciers niet dezelfde prijzen hanteren. Hoe kan dat?

Mazoutleveranciers mogen concurreren

De maximum mazoutprijs in België wordt vastgelegd door de staat. De FOD Economie bepaalt elke werkdag een officiële mazoutprijs, in functie van het verloop van de aardolieprijzen op de internationale markten.

De prijs wordt vastgelegd voor mazoutbestellingen van minder dan 2.000 liter en voor mazoutaankopen van 2.000 liter of meer. Vandaag bedraagt de mazoutprijs bijvoorbeeld 0,5081 euro per liter als u minder dan 2.000 liter bestelt en 0,4787 euro per liter als u 2.000 liter of meer bestelt.

Het officiële tarief is een maximumprijs. Mazoutleveranciers mogen die prijs dus niet overschrijden. Ze zijn verplicht om hun mazout aan die prijs of een lagere prijs te verkopen, maar nooit aan een hogere prijs.

Mazoutleveranciers mogen in ons land dus tegen elkaar concurreren. Er zijn leveranciers die hun mazout aan de officiële prijs aanbieden en leveranciers die een lagere prijs aanbieden. Die laatsten proberen op die manier meer klanten binnen te halen.

De prijs varieert naargelang de ligging van de mazoutleverancier

De prijzen die de mazoutleveranciers aanbieden, kunnen ook variëren naargelang hun ligging. De leveranciers in de buurt van de raffinaderijen in Antwerpen, waar de verwarmingsolie in België wordt geproduceerd, of in de buurt van grote regionale depots, kunnen dan ook vaak een aantrekkelijke prijs geven.

De kosten verbonden aan het transport van mazout zijn voor hen minder hoog dan voor een leverancier die verder van een depot of raffinaderij ligt. Ze kunnen dus goedkopere mazout aanbieden.

Lees ook:

Wat doet een stookolieleverancier?

Waar komt uw bestelde stookolie vandaan?

Mazout bestellen

Verder gaan

Inloggen
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y
Inschrijving y
  1. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

    U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.

Uw account werd aangemaakt, een bevestigingsmail werd u gestuurd Wenst u uw inschrijving te voltooien? Mijn inschrijving voltooien
  1. Is uw leveringsadres verschillend van uw facturatieadres ?
  1. Uw telefoonnummer laat de mazoutleverancier toe met u contact op te nemen teneinde een leveringsdatum af te spreken
  2. Bevestigen
  3. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

    U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.