Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Hoe kunt u het hele jaar door minder betalen voor uw stookolie?

11 maart 2019
Verwarmt u met stookolie? Wij geven u enkele tips om het hele jaar door minder te betalen voor uw stookolie.
goedkopere stookolie

Iedereen die stookolie gebruikt, wil zijn woning het hele jaar door aan de beste prijs verwarmen. Niemand vindt het immers aangenaam om een groot deel van zijn jaarbudget aan verwarming uit te geven. We willen dan ook allemaal de goedkoopste prijs voor onze stookolie.

Regel één om uw stookolie goedkoper te bestellen: volg de prijzen

Wilt u de beste prijs voor uw stookolie? Volg dan de wekelijkse evolutie van de prijzen voor huisbrandolie. Zo kunt u een beeld krijgen van het huidige prijsverloop en de recente stookolieprijzen vergelijken met de prijzen van de voorgaande maanden. U kunt dan zelf beoordelen of het moment geschikt is om uw bestelling te plaatsen.

Via het platform Mazoutonline kunt u dagelijks de stookolietarieven opvolgen en de evolutie van de vijf afgelopen jaren in kaart brengen. Regelmatig schrijven onze deskundigen een artikel waarin de stookolieprijzen geanalyseerd worden. U krijgt dan meer inzicht in de manier waarop de prijzen de laatste weken fluctueerden en de factoren die hieraan bijgedragen hebben.

Regel twee om uw stookolie goedkoper te bestellen: speel de concurrentie tegen elkaar uit

Om uw stookolie goedkoper te bestellen, is het ook belangrijk om de concurrentie tegen elkaar uit te spelen. De prijs van stookolie wordt in België vastgesteld door de overheid. Het betreft het maximumtarief dat de stookolieleveranciers mogen vragen, ongeacht hun ligging en de plaats waar ze leveren. Elke leverancier mag zelf beslissen of hij een lagere prijs wil hanteren. Voordat u uw bestelling plaatst, neemt u best even de tijd om de aanbiedingen van de verdelers uit uw regio naast elkaar te leggen.

Op Mazoutonline geven we u de mogelijkheid om de prijzen en diensten van de leveranciers uit uw regio in enkele muisklikken te vergelijken. U moet enkel maar uw postcode en het aantal liter ingeven. Vervolgens kunt u uw keuze maken uit de weergegeven leverancierslijst.

Vergelijk de prijzen van de stookolieleveranciers uit uw regio

Regel drie: bestel gewone stookolie

In plaats van stookolie van superieure kwaliteit kunt u ook voor gewone stookolie kiezen als u minder wilt betalen. Die stookolie is namelijk goedkoper.

Houd er wel rekening mee dat stookolie van superieure kwaliteit, hoewel die iets duurder is in aankoop:

  • uw verwarmingsketel minder verontreinigt;
  • een beter dagelijks rendement biedt;
  • uw verwarmingsinstallaties duurzaam beschermt;
  • beter is voor het milieu.

Regel vier: koop een grote hoeveelheid

Tot slot kunt u ook een grote hoeveelheid bestellen om minder voor uw stookolie te betalen. De enige voorwaarde is dan wel dat uw tank groot genoeg is. Bij een bestelling vanaf 2000 liter stookolie profiteert u van een voordelig tarief.

Lees ook:

Goedkopere mazout mag niet beletten om zuinig met energie om te springen

Kan ik speculeren om minder voor mijn stookolie te betalen?

Mazoutlevering

Verder gaan

Inloggen
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y
Inschrijving y
Uw account werd aangemaakt, een bevestigingsmail werd u gestuurd Wenst u uw inschrijving te voltooien? Mijn inschrijving voltooien
  1. Is uw leveringsadres verschillend van uw facturatieadres ?
  1. Uw telefoonnummer laat de mazoutleverancier toe met u contact op te nemen teneinde een leveringsdatum af te spreken
  2. Bevestigen