Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Goedkopere mazout mag niet beletten om zuinig met energie om te springen

13 mei 2016
Goedkopere mazout biedt ruimte om te investeren om nog zuiniger met energie om te springen. Een heilzaam gebaar voor het leefmilieu … en voor uw portefeuille.
Huisbrandolie is een innovatieve energie

In België bestelt de consument al enkele maanden goedkopere mazout. Goed nieuws voor de koopkracht van wie gekozen heeft voor verwarming op stookolie. Dat mag echter geen aanzet vormen om nutteloos energie te verspillen.

Zuinig omspringen met energie om een dubbel voordeel te halen uit goedkopere mazout

Veel mensen bekommeren zich om de negatieve impact van een zeer lage brandstofprijs op het leefmilieu. Leidt goedkopere mazout automatisch tot nutteloze verspilling van energie? Het antwoord op die vraag ligt niet bepaald voor de hand.

De prijs voor energie, ongeacht de vorm ervan, blijft zwaar doorwegen op het gezinsbudget. De meeste consumenten doen er alles aan om hun energiefactuur zo veel mogelijk te beperken. Toen de mazoutprijs op zijn hoogste peil stond, hebben de mazoutverbruikers goede gewoonten aangenomen om hun energieverbruik aan banden te leggen. Die goede praktijken houden stand. En maar goed ook.

Wie heeft geïsoleerd, profiteert nog meer van goedkopere mazout.

Toen de mazoutprijs hoog genoteerd stond, hebben veel mensen inspanningen ondernomen om hun woning beter te isoleren. Op die manier konden ze hun verbruik vaak gevoelig doen verminderen. Hoewel mazout vandaag goedkoper is, gaan ze niet méér verbruiken. Naast de besparingen die te danken zijn aan de isolatie van hun woning, kunnen de bezuinigingen als gevolg van de neerwaartse evolutie van de mazoutprijs misschien een goede gelegenheid bieden om enkele werken uit te voeren die hun portefeuille én voor het leefmilieu ten goede komen.

Profiteren van goedkopere mazout om een zuiniger installatie aan te kopen

Met goedkopere mazout en de besparingen die ermee gepaard gaan, kan er misschien ook worden gedacht aan een andere soort investering. De jongste jaren hebben de constructeurs van verwarmingsketels aanzienlijke vooruitgang geboekt. Als het moment is aangebroken om uw stookolieverwarmingsinstallatie te vervangen, is dit misschien het uitgekiende moment om te kiezen voor een energiezuiniger ketel, zoals een condensatieketel of een lagetemperatuurketel.

Door minder te verbruiken geniet u dubbel van goedkopere mazout en zult u minder de impact voelen van een eventueel duurzame stijgende evolutie van de stookolieprijs.

Inloggen y
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y