Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

De officiële mazoutprijs daalt

25 november 2019
Tijdens de maand november heeft de officiële mazoutprijs een grillig verloop gekend. De laatste twee weken gaat de prijs echter wel in dalende lijn.
prijs mazoutonline daalt

Via Mazoutonline kunt u elke dag de officiële mazoutprijs eenvoudig volgen. Zo kunt u zelf bepalen welke periode het meest geschikt is om uw stookolietank te laten vullen. In dit artikelen analyseren we de schommelingen in de mazoutprijs van de afgelopen weken om u nog beter te informeren.

Hoe is de officiële mazoutprijs in november geëvolueerd?

In het begin van de maand stond de officiële mazoutprijs op 0,6695 euro per liter voor een bestelling van 2000 liter of meer.

Na een lichte daling op 5 november steeg de prijs de dag nadien tot 0,6767 euro, het hoogste niveau van de maand. De dagen nadien daalde de prijs om op 18 november uiteindelijk uit te komen op 0,6652 euro per liter.

Nadat de bodemprijs van 0,6565 euro bereikt werd, ligt de mazoutprijs vandaag 25 november op 0,6663 euro per liter.

De officiële mazoutprijs daalt: plaats nu uw bestelling

Als we de evolutie van de officiële mazoutprijs gedurende de afgelopen twintig dagen bekijken, stellen we vast dat de prijs globaal gezien daalt. Een mazoutlevering van 2000 liter is vandaag 20,80 euro goedkoper dan op 6 november, de dag waarop de mazoutprijs zijn hoogste waarde voor de maand november liet noteren.

De officiële mazoutprijs is bovendien goedkoper dan een jaar geleden. Afgelopen jaar moest u in dezelfde periode 1362 euro ophoesten voor een aankoop van 2000 liter, ofwel 29,40 euro meer dan deze maandag.

Als u uw stookolietank wilt vullen om de komende winter niet in de kou te moeten zitten, is het nu het uitgelezen moment om uw bestelling te plaatsen.

De markt wacht op een beslissing van de OPEC

De evolutie van de officiële mazoutprijs hangt nauw samen met de schommelingen in de aardoliekoersen op de internationale markten.

De afgelopen weken is de prijs voor een vat Brent uit de Noordzee, de referentie voor het tarief van huisbrandolie in België, stabiel gebleven rond 62 euro per vat. Na een daling tijdens de afgelopen week is de prijs de laatste dagen gestegen tot 63,5 dollar.

De markt reageert relatief voorzichtig op een mogelijke handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten. Die dreiging hangt als een donkere wolk boven de wereldwijde groei en de vraag naar aardolie. Investeerders wachten ook vol spanning op de volgende vergadering van de OPEC en zijn partners die op 5 en 6 december in Wenen gehouden wordt. Momenteel lijkt het erop dat de organisatie de huidig opgelegde productiebeperkingen tot medio 2020 zal verlengen.

Lees ook:

De invloed van dalende temperaturen op uw stookoliebestelling

Welke factoren beïnvloeden de officiële mazoutprijs?

Mazout bestellen

Verder gaan

Inloggen
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y
Inschrijving y
  1. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

    U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.

Uw account werd aangemaakt, een bevestigingsmail werd u gestuurd Wenst u uw inschrijving te voltooien? Mijn inschrijving voltooien
  1. Is uw leveringsadres verschillend van uw facturatieadres ?
  1. Uw telefoonnummer laat de mazoutleverancier toe met u contact op te nemen teneinde een leveringsdatum af te spreken
  2. Bevestigen
  3. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

    U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.