Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

De invloed van dalende temperaturen op uw stookoliebestelling

05 november 2019
Deze week lijkt het in België flink af te koelen. Wacht niet tot het laatste moment om uw stookoliebestelling te plaatsen!
Stookoliebestelling bij dalende temperaturen

Deze week gaan de temperaturen flink naar omlaag. In sommige streken van ons land wordt zelfs nachtvorst voorspeld, met name ten zuiden van Samber en Maas. We geven u graag enkele tips mee om een lege tank te voorkomen.

Bestel vroeg genoeg om niet zonder stookolie te vallen

Hou het brandstofpeil in uw tank nauwgezet in de gaten wanneer het kouder wordt. Zo kan u op uw volgende stookoliebestelling anticiperen en beschikt u steeds over voldoende brandstof voor uw verwarming.

Nu de buitentemperatuur aanzienlijk lager ligt dan in de voorbije weken, moet u thuis wellicht harder stoken. Het zou niet leuk zijn om het nu enkele uren (laat staan enkele dagen!) zonder stookolie te moeten stellen.

Bestel uw stookolie tijdig, zodat die ook tijdig kan worden geleverd

Wanneer het kouder wordt, is er meer vraag naar huisbrandolie. Belgische gezinnen slaan dan ook meer stookolie in. Sommige dringen zelfs aan op een noodlevering, omdat ze vrezen dat hun tank bijna leeg is.

Terwijl er steeds meer stookoliebestellingen binnenlopen, krijgen leveranciers het steeds drukker. Daardoor kunnen de bevoorradingstermijnen langer worden. Wil u er zeker van zijn dat uw stookolie tijdig wordt geleverd? Bestel dan zeker vroeg genoeg!

Een stookoliebestelling kost minder dan vorig jaar

Op dit ogenblik stookolie bestellen kan interessant zijn als u van een voordelige prijs wil profiteren. De aankoop van 2.000 liter huisbrandolie kostte u op 28 oktober maximaal 1.371,40 euro. Dat is 151,40 euro minder dan op diezelfde datum vorig jaar. De stookolieprijzen zijn vorige week echter gestegen ten opzichte van de week voordien, en dat onder druk van de hogere noteringen voor aardolie.

De prijzen voor het zwarte goud schoten de hoogte in door de onverwachte afname van de brutoreserves in de Verenigde Staten. De raffinaderijen voerden hun activiteiten op, de export nam toe en er werd minder ingevoerd. Al die factoren deden de voorraden slinken. Het vooruitzicht van een nieuwe daling in de productie van de OPEC en de partnerlanden - die begin december rond de tafel zitten - hield de noteringen eveneens op peil.

Anderzijds blijven analisten voorzichtig: de huidige context is niet gunstig voor een duurzame koersstijging. De vertraging van de wereldeconomie beïnvloedt de vraag naar aardolie en dus de prijzen.

In die context blijft het vrij moeilijk om te voorspellen hoe de stookolieprijzen de komende weken zullen evolueren.

Lees ook:

Vanaf welk moment moet u mazout bestellen?

Standaard- en snelle levering van stookolie: wat zijn de verschillen?

Mazout bestellen

Verder gaan

Inloggen
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y
Inschrijving y
  1. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

    U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.

Uw account werd aangemaakt, een bevestigingsmail werd u gestuurd Wenst u uw inschrijving te voltooien? Mijn inschrijving voltooien
  1. Is uw leveringsadres verschillend van uw facturatieadres ?
  1. Uw telefoonnummer laat de mazoutleverancier toe met u contact op te nemen teneinde een leveringsdatum af te spreken
  2. Bevestigen
  3. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

    U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.